Μέσα και από αυτές τις εκθέσεις, ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιχειρεί να ξεδιπλώσει μία ακόμα πτυχή του αγώνα

Share it!

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τέχνη στην Πόλη, τέχνη για την πόλη» συνεχίζονται οι υπαίθριες εκθέσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με θέμα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21. Στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ της Αγυιάς θα φιλοξενηθούν δύο υπαίθριες εκθέσεις με θέμα «Η ποίηση και η λογοτεχνία το 1821». Μέσα και από αυτές τις εκθέσεις, ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιχειρεί να ξεδιπλώσει μία ακόμα πτυχή του αγώνα, έχοντας προχωρήσει στην παραγωγή ψηφιακά αποτυπωμένων εικόνων – κειμένων, στα οποία φιλοξενούνται κείμενα από τον «Θούριο» και την επαναστατική προκήρυξη για «Τα δίκαια του ανθρώπου» του Ρήγα Φεραίου, «Τα απομνημονεύματα» του στρατηγού Μακρυγιάννη, «Τα απομνημονεύματα» του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, «Τους ελεύθερους πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού και το ποίημα «Αι Ευχαί» του Ανδρέα Κάλβου.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Πρόκειται για έκθεση με έργα από το αρχείο της βιβλιοθήκης, για τα οποία εξετάζεται και η δυνατότητα ψηφιοποίηση τους.

Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που έχει παραχθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, είναι διαθέσιμο στο κοινό στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.patrasculture.gr, στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων , και στη σελίδα του Οργανισμού στο facebook.