Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της επιστημονικής γνώσης για ενηλίκους και παιδιά. Κι ενώ η πληροφόρηση περίσσεψε για τους μεγάλους, για τα παιδιά τι; Το βιβλίο «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας» της Καθηγήτριας Ιατρικής κ. Μαρίας Λαμπροπούλου γραμμένο με ευαισθησία και επιστημονικότητα, καλύπτει αυτό το κενό, της παρουσίασης βιολογικών γνώσεων με τρόπο απλό, εύληπτο, ευχάριστο και  παιδαγωγικά σωστό.

Η καλαίσθητη εικονογράφηση αναδεικνύει το γνωστικό περιεχόμενο, αποτελεί μια εξαιρετική -και πρωτότυπη- δουλειά που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους και τις λειτουργίες του. Σελίδα – σελίδα ξεδιπλώνονται καταπληκτικές εικόνες των ιστών και των κυττάρων μέσα από το μικροσκόπιο, καθώς και τρόποι προστασίας από αόρατους εχθρούς, ιούς και μικρόβια, χρησιμοποιώντας ως διδακτικό μέσο τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι. Τα συνοδευτικά βιντεοκλίπ αποδίδονται και στη νοηματική γλώσσα (διάθεση κωδικών QR στο οπισθόφυλλο).

Το καινοτόμο αυτό βιβλίο αγαπήθηκε από τα παιδιά, έχει εισπράξει άριστες κριτικές από παιδαγωγούς κι ακαδημαϊκούς και εγκρίθηκε, ως εκπαιδευτικό υλικό, για τα σχολεία Ελλάδας και Κύπρου. Προσχέδιό του έχει μεταγραφεί σε κώδικα γραφής BRAILLE και μέρος των εσόδων θα ενισχύσουν  τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ας είναι καλοτάξιδο!

Κατερίνα Κεδράκα, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα ΜΒ&Γ,  Δ.Π.Θ.

Share This Story, Choose Your Platform!