Τίτλος: Έγγραφα, Βιβλία και Φωτογραφίες του Ιστορικού Αρχείου Νέας Ιωνίας

Χρονολογία: 2022

Εκδόσεις:» Δήμος Ν. Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

Θέμα: Ιστορία

Σελίδες: 192

Το 2022 συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Κέντρου Σπουδής Μικρασιάτικου Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας. Με αφορμή αυτή την επέτειο που συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Νέας Ιωνίας προχώρησε στην έκδοση του λευκώματος «Έγγραφα, Βιβλία και Φωτογράφίες του Ιστορικού Αρχείου Νέας Ιωνίας».

Μέσα από το πλούσιο υλικό του Αρχείου αναδεικνύεται η καθημερινότητα, η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν την Καταστροφή αλλά και οι δραματικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν μετά την εγκατάσταση τους στην Ελλάδα.

Το αρχειακό υλικό της έκδοσης παρουσιάζεται χωρισμένο σε κατηγορίες με σύντομες κατατοπιστικές περιγραφές και έγχρωμες φωτογραφίες: Εκκλησιαστικά αρχεία, Οθωμανικά έγγραφα, Καραμανλίδικα βιβλία και έγγραφα, φωτογραφίες και καρτ ποστάλ, παλαιές εκδόσεις.

Η έκδοση αφενός αποτελεί έναν εύχρηστο οδηγό του Ιστορικού Αρχείου του (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ), αφετέρου είναι μια περιεκτική αποτύπωση της ζωής των προσφύγων του 1922.

Share it!