Με πολλή χαρά υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του εκπροσώπου του Πάπα Φραγκίσκου, Καρδιναλίου Fernando Vérgez Alzaga και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, Πατρός Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, στο Βατικανό, στις αίθουσες των Musei Vaticani, για την οριστική επιστροφή των τριών θραυσμάτων από τις μετόπες, τη ζωφόρο και τα αετώματα του Παρθενώνα. Το κείμενο συνυπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια των Musei Vaticani, κυρία Barbara Jatta.

Στη συνέχεια, μέσω της υπογραφείσης συμφωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄ και τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, τα τρία θραύσματα αποδίδονται πάραυτα στο Μουσείο Ακρόπολης, ώστε αυτά να επανενωθούν για πάντα στο μνημείο στο οποίο ανήκουν, τον Παρθενώνα.

Ως εκ των ανωτέρω, υπεγράφη και το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής των τριών αρχαιοτήτων μεταξύ του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Παπαμικρούλη και του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη, ώστε αυτά να επιστρέψουν απευθείας στο Μουσείο Ακρόπολης μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταφοράς.

Share This Story, Choose Your Platform!