Σε συνεργασία με το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, η VERGOS Auctions διοργανώνει διαδικτυακή φιλανθρωπική δημοπρασία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξολοκλήρου για την υποστήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το διάστημα 9-16 Μαρτίου 2023 μέσω της ιστοσελίδας του οίκου και περιλαμβάνει το πρωτότυπο έργο καθώς και 15 αριθμημένες μεταξοτυπίες της αφίσας του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε πέρσι, υπογεγραμμένες από τον καλλιτέχνη και δημιουργό της, Δημήτρη Τριμίντζιο (Taxis).

Ειδικότερα, έπειτα από πρόταση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η αφίσα που φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό και visual artist Δημήτρη Τριμίντζιο (Taxis) παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη για την υποστήριξη της δομής γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση και των παιδιών τους. Ο δημιουργός έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στην Ιταλία και την Πορτογαλία ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης, έχει εικονογραφήσει βιβλία και έχει συνεργαστεί με περιοδικά κόμιξ, όπως το περιοδικό ΒΑΒΕΛ ενώ έχει διακριθεί με επαίνους σε διαγωνισμούς κόμιξ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε Μούραλ Φεστιβάλ ζωγραφίζοντας μεγάλες τοιχογραφίες σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα της αφίσας απεικονίζει μία γυναικεία φιγούρα να αιωρείται πάνω από την πόλη. Είναι η υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής, που ξεπερνά και υπερβαίνει τους αμέτρητους ρόλους που της έχουν ανατεθεί. Που απαιτεί από τον καθένα μας και όλους μαζί να τη δούμε μέσα από ένα καινούργιο βλέμμα.

Η δημοπρασία θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Συζήτησης με θέμα “ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ: ΒΛΕΠΩ, ΑΚΟΥΩ, ΜΙΛΑΩ” η οποία θα πραγματοποιηθεί ως παράλληλη δράση στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, δήλωσε σχετικά με τη φιλανθρωπική αυτή δράση και τον σκοπό της: “Μέσα από τις ταινίες του προγράμματος, αλλά και ένα ευρύ φάσμα από παράλληλες εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και συζητήσεις, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει ως σταθερό στόχο να φέρνει στο προσκήνιο τα φλέγοντα ζητήματα, ερωτήματα και προβλήματα της  ελληνικής -και όχι μόνο – κοινωνίας. Ανάμεσα στα ζητήματα πρώτης γραμμής συγκαταλέγεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, η έμφυλη βία και οι αμέτρητες εκφάνσεις που μπορεί να λάβει στην καθημερινότητά μας. Είναι ελπίδα και προσδοκία μας πως η συγκεκριμένη δημοπρασία, η οποία διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της VERGOS Auctions, θα ευαισθητοποιήσει μεγάλο μέρος του κοινού και θα συνδράμει στην εξάλειψη ενός θέματος που οφείλει να γίνει προτεραιότητα όλων μας  τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.”

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στη δημοπρασία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com

Share it!