“Πλημμύρισε” παραδοσιακές φορεσιές από κρητικοπούλες και κρητικούς, τραγούδια και χορούς το Ενετικό λιμάνι Χανίων στη φετινή έναρξη της «Παραδοσιακής Στράτας» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, λίγο πριν τη δύση του ήλιου, οι Σύλλογοι Ριζίτικου Τραγουδιού ξεκίνησαν να κατέρχονται την οδό Χάληδων αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο ριζίτικα τραγούδια. Κατέληξαν στο Φρούριο του Φιρκά, όπου από το εμβληματικό σημείο του ιστού της ελληνικής σημαίας, με τις φωνητικές τους ικανότητες, άπλωσαν σε όλο το Ενετικό Λιμάνι Χανίων τη δύναμη του ριζίτικου τραγουδιού.

Ταυτόχρονα, μουσικοί και κρητικοπούλες συγκεντρώθηκαν στο Γυαλί Τζαμί και βάδισαν προς το Φρούριο Φιρκά, ενώ την ίδια ώρα, χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές πέρασαν με σκάφη απέναντι στον λιμενοβραχίονα του Φάρου, όπου χόρεψαν πεντοζάλη.

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη απόγευμα, για τους επόμενους μήνες με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Στην τελετή έναρξης, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ενετικό Λιμάνι Χανίων το οποίο μεταμορφώθηκε σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή, ένα ταξίδι στην παράδοση και την κρητική κουλτούρα.

Share This Story, Choose Your Platform!