Share it!

Ως ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά πρότζεκτ της νέας εποχής προσδιόρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ενοποίηση, την ανάπλαση και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι, το οποίο προχωρά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρουσιάζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τους βασικούς άξονες επάνω στους οποίους κινείται το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι πρόκειται για το έργο “που θα επιτρέψει σε όλους μας -κράτος, πολίτες, επιχειρηματίες, φορείς- να γνωρίζουμε ανά μέτρο ποιες μπορεί να είναι οι χρήσεις και οι δυνατότητες ανάπλασης και ανάδειξης”.
Στα 40 χιλιόμετρα της παράκτιας ζώνης, όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν ήπιες επιχειρηματικές, αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις, ενώ σε όλο το μήκος θα διαμορφωθεί μια περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή.
“Θέλουμε αυτά τα 40 χιλιόμετρα όπως είναι σήμερα η περιοχή από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής”, είπε σχηματικά ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια ζώνη “την οποία θα απολαμβάνουν η κοινωνία, οι πολίτες και οι επισκέπτες και στην οποία θα μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές δραστηριότητες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης”.