Τέχνες, Γράμματα, Πολιτισμός στην Ελλάδα

Τέχνες, Γράμματα, Πολιτισμός στην Ελλάδα

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
website: www.itip.g
Tηλ: 22830 29070
Email: [email protected]

Share it!

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ν.Π.Ι.Δ., που επιχορηγείται και στηρίζεται από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.). Σκοποί του Ιδρύματος είναι: η έρευνα, μελέτη και προβολή της ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, ως και του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντός του, η ανάδειξη των καλλιτεχνικών και των εν γένει πνευματικών επιτευγμάτων των Τηνιακών. Επίσης, η ενίσχυση, ενθάρρυνση και προβολή της προσπάθειας νέων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος στα πλαίσια της διατήρησης και συνέχισης της παράδοσης, που καταξίωσε πανελληνίως την Τήνο, την έκανε να ακτινοβολεί και την κατέταξε σε περίοπτη θέση στον τομέα των εικαστικών τεχνών.

Το νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται  το “Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού” δεσπόζει στην προκυμαία της Χώρας της Τήνου. Το κτίριο οικοδομήθηκε το 1925 για το μεγάλο ξενοδοχείο του Αργύρη Βιριδάκη. Το 1977 αγοράστηκε από το Πανελλήνιο νιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου πραγματοποιήθηκαν το 2001.

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Γενικό αντικείμενο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος είναι η καλλιέργειά της παιδείας και του πολιτισμού, η ενημέρωση και την επαφή των κατοίκων και των επισκεπτών της Τήνου με τη μουσική, την τέχνη και τις επιστήμες με τη διοργάνωση και θεσμοθέτηση εικαστικών προγραμμάτων και εκθέσεων προβάλλοντας στην Τήνο σύγχρονες και παλαιότερες εικαστικές τάσεις.  Ταυτόχρονα με διοργάνωση μουσικών, λογοτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων, με παραγωγές, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων και καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, αναδεικνύονται σύγχρονοι δημιουργοί σε όλους τους τομείς του πολιτισμού.  Παράλληλα διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά καθώς και  προγράμματα διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Οι δραστηριότητές  αυτές αναπτύσσονται όλη τη διάρκεια του χρόνου, επιδιώκοντας να αγγίξουν τα ενδιαφέροντα μεγάλου μέρους των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, με θεματικές που ακολουθούν μια συνεπή συνέχεια και προσπαθούν να συνδυάσουν το σύγχρονο με την παράδοση, το τοπικό με το γεωγραφικά ευρύτερο.

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Παράλληλα στο μέγαρο του Ι.ΤΗ.Π. λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένες συνεδριακές αίθουσες, ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις μεσαίου μεγέθους συνεδρίων με την επιδίωξη να αναδειχθεί η Τήνος σε προορισμό συνεδριακού τουρισμού.

Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η προσπάθεια, η θέληση και η επιδίωξη για συνεχή βελτίωση των προγραμμάτων και των υπηρεσιών του είναι σταθερή εμπλουτίζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής της Τήνου.

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στεγάζει τις μόνιμες εκθέσεις έργων του Γιαννούλη Χαλεπά και άλλων σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών αναδεικνύοντας τη μεγάλη παράδοση του νησιού στην τέχνη της γλυπτικής.

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Προϊστάμενος/ υπεύθυνος επικοινωνίας: Μάρκος Βιδάλης 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

2023-11-16T10:47:26+00:0018 Ιανουαρίου, 2022|Categories: Ιδρύματα|0 Comments

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Go to Top