Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Φωνές της Ελευσίνας» του Βερολινέζου καλλιτέχνη Karl Heinz Jeron, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ της 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με την ομάδα του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens. Μια ζωντανή εμπειρία, με τη μορφή ενός ηχητικού περιπάτου, που θα εγκαινιαστεί στην Ελευσίνα στις 28 Απριλίου.

Μέσω μιας διαδρομής που ξεκινά από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και καταλήγει στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, φωνές των κατοίκων της Ελευσίνας μεταφέρουν εμπειρίες και βιώματα από την ιστορία αλλά και το παρόν της πόλης. Δέκα δημόσιοι στύλοι φωτός μετατρέπονται σε ηχητικούς κόμβους αναμεταδίδοντας ηχητικό περιεχόμενο, διαθέσιμο μέσω QR code 24 ώρες το 24ωρο. Ακολουθώντας έναν χάρτη είτε διαδικτυακό είτε έντυπο, που μπορούν να προμηθευτούν από το Info Point, στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης, oι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα μπορούν να συντονίζονται στις διαφορετικές ιστορίες κάθε κόμβου, σκανάροντας τους QR κωδικούς, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Η εγκατάσταση λειτουργεί για το κοινό όλο το 24ωρο.

Την Κυριακή 28 Απριλίου, ημέρα των εγκαινίων, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και ομαδικός ηχητικός περίπατος με οδηγό τον Karl Heinz Jeron, και σημείο συνάντησης το Αναψυκτήριο, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μετά το τέλος της δράσης, θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκεί όπου βρίσκεται και το στούντιο του κοινοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Μυστήριο 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (voicesofelefsina.eu).

Σχετικά με τον Karl Heinz Jeron

Ο Karl Heinz Jeron γεννήθηκε στο Μέμινγκεν της Γερμανίας το 1962. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο της Γερμανίας και στην Αθήνα. Η τέχνη του αφορά στην καθημερινή κουλτούρα, την αντίληψη των μέσων και την κατεργασία της πληροφορίας. Τα έργα του Jeron εκτείνονται από το ρομπότ Sim Gishel που τραγουδά και χορεύει, μέχρι συνθέσεις για ηλεκτροδοτούμενα σάπια λαχανικά και ηχητικές ξεναγήσεις σε χερσαία αιολικά πάρκα. Πρόσφατες εκθέσεις, δράσεις και συνεργασίες περιλαμβάνουν το Athens Digital Arts Festival, το ZKM Karlsruhe, το Ars Electronica Linz, την Documenta X, το ICA London, το Walker Art Museum Minneapolis, την Berlinischen Galerie Berlin και το Museum of Modern Art San Francisco.

Share This Story, Choose Your Platform!