Με ένα οδοιπορικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου από τον Πόντο ως την Κρήτη με τίτλο «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση», συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Κάστρο του Ρίου ο κύκλος των αφιερωμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας σε Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.

Συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος

Ο σπουδαίος συνθέτης θα παρουσιάσει στο «castelli»του Ρίου ένα μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα στον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής. Ο χώρος θα πλημμυρίσει από μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα με τα διαχρονικά – ιστορικά δημοτικά τραγούδια να έχουν την τιμητική τους.

Τα αφιερώματα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€, φοιτητών 7.00€ ομαδικό άνω των 20 ατόμων 5.00€

Σημεία προπώλησης: Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613, -Δισκοπωλείο JOE RECORDS, (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673), – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287)

Ηλεκτρονική διάθεση από την πλατφόρμα https://www.ticketservices.gr

Share This Story, Choose Your Platform!