Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει ένα τριήμερο φεστιβάλ καθώς η έκθεση Modern Love: Αγάπη στα Χρόνια της Ψυχρής Οικειότητας πλησιάζει στο τέλος της. Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου θα λάβει χώρα ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, πάνελ, προβολών, μουσικής και παραστάσεων που εξετάζουν, όπως και η έκθεση, τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον έρωτα και τις στενές ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής συνδεσιμότητας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Gabriel Abrantes, Melanie Bonajo, Maja Borg, Nathalie Dixon, Sunny Dolat, Arjon Dunnewind, Cecile B. Evans, Nick Fox, Johan Grimonprez, Κυριακή Γονή, Srećko Horvat, Juliet Jacques, Βάλερυ Κοντάκου, Ariane Loze, Jonas Lund, Lauren Lee McCarthy, Kyle McDonald, Marge Monko, Nora Ó Murchu, The Nest Collective, Δημήτρης Παπανικολάου, Shelly Silver,  Έρικα Σκούρτη, Εύα Στεφανή, Θεόφιλος Τραμπούλης, Μαρία Τσάγκαρη.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29/9 με τα εγκαίνια της έκθεσης Stories of Our Lives: in Search of Queer Sanctuaries (Ιστορίες της ζωής μας: σε αναζήτηση queer καταφυγίων) της καλλιτεχνικής ομάδας Nest και την πρεμιέρα της ταινίας της κολλεκτίβας Stories of Our Lives, στην Ελλάδα. Μέσα από τη μακροχρόνια εμπλοκή της με την queer κοινότητα της Κένυας, η διεπιστημονική κολεκτίβα έχει γίνει μάρτυρας της βίαιης, απαξιωτικής μεταχείρισης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι Αφρικανικές non-binary κοινότητες, καθώς και της αντίστασης και των στρατηγικών που αναπτύσσουν, ενώ μάχονται αποφασιστικά για ένα καλύτερο μέλλον με ίσα δικαιώματα. Μέσα από την παρουσίαση φωτογραφιών, εικονογραφήσεων, ηχοτοπίων και αποσπάσματα κειμένων που απομαγνητοφωνήθηκαν από εκατοντάδες προσωπικές συζητήσεις, η έκθεση επιχειρεί να πλαισιώσει τις queer εκφράσεις στην Κένυα και να αναδείξει τις εγγενείς αντιφάσεις της queer ζωής στην Αφρική, καθώς και να δημιουργήσει μια σύγχρονη κατανόηση της βιωμένης πραγματικότητας της χώρας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το IMPAKT Centre for Media Culture (NL).

Share This Story, Choose Your Platform!