Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου με υπερηφάνεια γιορτάζει φέτος την επέτειο των 20 χρόνων της από την εισδοχή των πρώτων φοιτητών και φοιτητριών στην πρώτη Πολυτεχνική Σχολή του τόπου και  εγκαινιάζει κύκλο ετήσιων δημόσιων διαλέξεων, ως μέρος της σειράς εκδηλώσεων ENGi Talks.

Η πρώτη ετήσια δημόσια διάλεξη με θέμα «Γιατί είναι δύσκολη η αντιμετώπιση καρκινικών όγκων; Καινοτόμες εφαρμογές της Εμβιομηχανικής για τη βελτίωση αντικαρκινικών θεραπειών – Why tumors are hard to treat: Novel bioengineering approaches to improve cancer therapy», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75).

Κεντρικός ομιλητής είναι ο διακεκριμένος Αναπληρωτής Καθηγητής και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου, στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής της Πολυτεχνικής Σχολής, Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, ο οποίος πρόσφατα εξασφάλισε το πρώτο ERC Advanced Grant για την Κύπρο μετά από 11 χρόνια, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) ύψους €2,5 εκ., για το έργο του «Overcoming Mechanically-Induced Resistance to Chemo-Immunotherapy in Pancreatic Cancer» (“MechanoResistance”). Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της θεραπείας του καρκίνου στο πάγκρεας.

Στο πλαίσιο της διάλεξης, ο Δρ Στυλιανόπουλος θα παρουσιάσει κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του καρκίνου, αναδεικνύοντας τις καινοτόμες προσεγγίσεις της μηχανικής, οι οποίες ενισχύουν τη θεραπεία του, απαντώντας στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποια είναι τα εμπόδια στη χορήγηση και διείσδυση των φαρμάκων σε καρκινικούς όγκους και ποιες είναι οι στρατηγικές για την υπέρβασή τους.
  • Πώς ο επανα-προγραμματισμός του όγκου με μεθόδους εμβιομηχανικής μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη θεραπεία και ανοσολογική μνήμη.
  • Πώς η χρήση μεθόδων ιατρικής απεικόνισης μέσω υπερήχων προβλέπει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, καθώς και αποτελέσματα πρώιμων κλινικών δοκιμών.

Σύντομο καλωσόρισμα θα απευθύνει η Κοσμητόρισσα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Μαρίνα Νεοφύτου, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης.

Η διάλεξη θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοικτή προς το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 28/05/2024 στον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/UCYengitalks

Share This Story, Choose Your Platform!