Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί το ευρύ κοινό στο 12ο Ετήσιο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριό του με θέμα, «H Συνεισφορά των Νευροεπιστημών στην Κοινωνία, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 08:30π.μ. – 18:00, στην Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».  Το Συνέδριο έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ψυχολόγους, νευροεπιστήμονες και επαγγελματίες νευροαποκατάστασης. Στόχος στο φετινό συνέδριο,μέσα από τις προσκεκλημένες παρουσιάσεις και τα συμπόσια, είναι να αναδειχθεί η συνεισφορά της έρευνας για τη διαμόρφωση πολιτικής και την έμπρακτη συμβολή της έρευνας προς την κοινωνία.

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν, ερευνητικές δράσεις των ερευνητικών ομάδων του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και εργασίες από άλλα ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς και πανεπιστήμια εντός και εκτός Κύπρου.

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του ΚΕΝ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Φώφη Κωνσταντινίδου, «Το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του ΚΕΝ συμβάλει στην αποστολή του ερευνητικό μας Kέντρου, το οποίο εδώ και 11 χρόνια λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και δικτύωσης προς την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλοντας παράλληλα στην κατάκτηση  γνώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη σχέση μεταξύ βιολογίας και νοητικών-γνωστικών λειτουργιών και συμπεριφοράς».

 

Κοινωνική προσφορά του ΚΕΝ στην Κυπριακή Κοινωνία

Παράλληλα με τη συνεισφορά του στην ερευνητική κοινότητα, το ΚΕΝ επιτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο προς την Κυπριακή  κοινωνία. Μεταξύ άλλων, τόνισε η Καθηγήτρια Κωνσταντινίδου, «από την ίδρυση του το 2011 μέχρι σήμερα, το ΚΕΝ έχει προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν αξιολογήσεις σε παιδιά και ενήλικες. Μέσα από τις αξιολογήσεις έχει συμβάλει ουσιαστικά στον έγκαιρο εντοπισμό ατόμων ψυχολογικές, μαθησιακές και γνωστικές διαταραχές που διαφορετικά δεν θα είχαν εντοπιστεί ώστε να τους δοθεί η σωστή ιατρική αντιμετώπιση. Επιπλέον, δεκάδες Κύπριοι έχουν επωφεληθεί από τα παρεμβατικά μας προγράμματα. Παράλληλα, το ΚΕΝ εργοδοτεί νέους/ες ερευνητές/τριες που εκπαιδεύονται σε σύγχρονες τεχνολογίες και σε κλινικές μεθόδους, δημιουργώντας σημαντική κρίσιμη μάζα επιστημόνων στην χώρα μας. Οι έρευνες του ΚΕΝ υλοποιούνται χωρίς επιβάρυνση κρατικών πόρων αλλά μέσα από την εξασφάλιση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από διάφορους φορείς όπως το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας και από τo πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

To Συνέδριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με τη λήξη του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής. Οι ομιλίες στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

 

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Για εγγραφές στο 12ο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα: www.cancyprus.org, στο Hλεκτρ. Ταχυδρ.:  [email protected],  και στο τηλ.: 22895190.

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!