Φιλοσοφικά ερωτήματα όπως «τι είναι ο νους;», «ποια είναι η φύση του;» και «η ψυχή είναι μη φυσική και επιβιώνει στο θάνατο του σώματος ή ο νους είναι απλά ο εγκέφαλος;» θα απαντηθούν στη διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» Λάρνακας, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Σάββας Ιωάννου, Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας, στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ενδιαφέρουσα αυτή διάλεξη με τίτλο: «Τι είναι ο νους; Δυϊσμός και φυσικαλισμός» επιχειρεί να εμβαθύνει στη φιλοσοφία του νου, παρουσιάζοντας δύο μεταφυσικές του θεωρίες, τον δυϊσμό και τον φυσικαλισμό, καθώς και επιχειρήματα υπέρ και κατά αυτών των θεωριών. Θα επιδιωχθεί επίσης να αναλυθούν τα διάφορα συναισθήματα, επιθυμίες και πεποιθήσεις, μέσα από τον ψυχολογικό κόσμο του ανθρώπινου νου.

Συντονιστής της εν λόγω διάλεξης θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Χρίστος Κυριάκου του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό. Για τους φίλους και φίλες του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου που επιθυμούν να την ακούσουν διαδικτυακά, μπορούν να επισκεφθούν το κανάλι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στο YouTube στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3EgzrBq.

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στα τηλέφωνα 22894331/47.

Share This Story, Choose Your Platform!