Μετά την περσινή επιτυχία, το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το «Τhe Owl Screenwriting Workshop», το ετήσιο Αγγλόφωνο σεμινάριο ανάπτυξης τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών, που απευθύνεται σε σεναριογράφους, οι οποίοι έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους στο χώρο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της προώθησης της Αθήνας ως προορισμού ελκυστικού για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Δέκα σεναριογράφοι θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο εργαστήριο καθοδήγησης και δικτύωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου του 2023, στην Αθήνα. Πέντε από τα σενάρια θα είναι κινηματογραφικά και άλλα πέντε τηλεοπτικά, ενώ προϋπόθεση επιλογής αποτελεί το σενάριο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα και την Ελλάδα. Επιπλέον, στα πλαίσια της προσπάθειας του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων για την τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας, τουλάχιστον δύο από τους επιλαχόντες σεναριογράφους του «Τhe Owl», θα είναι Έλληνες δημιουργοί.

Το σεμινάριο θα καλύψει τη διαμονή, το φαγητό και τις τοπικές εμπειρίες των σεναριογράφων κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου στην Αθήνα.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει προσωπική καθοδήγηση από σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου. Ανάμεσά τους ο Marc Lorber, executive producer στις σειρές «The Pact», «Motherland» και «Devils» ως SVP των διεθνών συμπαραγωγών της Lionsgate, η Danna Stern, παραγωγός των Yes Studios που δημιούργησε την τεράστια επιτυχία «Fauda» και από τις ελάχιστες παραγωγούς που έχουν μπει δύο φορές στη λίστα Top 500 Media Leaders, η Marianne Wendt, σεναριογράφος και showrunner πίσω από σειρές όπως οι «New Heights», «Today for Tomorrow» και «Eden», η οποία διδάσκει και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα showrunning, o Chadi Zeneddine, διευθυντής ανάπτυξης έργων και διεθνών σχέσεων με προϋπηρεσία στο Doha Film Institute, το Cairo Film Connection και τη Disney, η Raffaella Bonivento, σύμβουλος και ανώτερη διευθύντρια ανάπτυξης και παραγωγής τηλεοπτικών σεναρίων, και η Lindsay Bender, ατζέντισα της εταιρείας διεθνούς φήμης Creative Artists Agency (CAA).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα «Owl Industry Days», μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με παρουσιάσεις και πάνελ ομιλητών. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με εκπροσώπους στούντιο, παραγωγούς, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πλατφόρμες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν γράψει τουλάχιστον μία ταινία ή μερικά επεισόδια σε τηλεοπτική σειρά και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου, που μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα.

Μια επιτροπή διεθνών επαγγελματιών του κλάδου θα επιλέξει τους σεναριογράφους που θα συμμετάσχουν στο «The Owl». Η επιτροπή θα συνεκτιμήσει το ιστορικό του συγγραφέα και τη συνολική ποιότητα του σεναρίου, την πρωτοτυπία, το στυλ γραφής, την εμπορευσιμότητα και τη δυνατότητα υλοποίησης και παραγωγής της ιδέας.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στον ιστότοπο theowl.afo.events και μέσω του Coverfly έως τις 20 Αυγούστου 2023.

Share This Story, Choose Your Platform!