Πώς θα πρέπει να αξιολογείται η έννοια ενός μνημείου που στέκεται σαν ένας ισχυρός και σιωπηλός αφηγητής ιστοριών, οι οποίες πολλές φορές καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας;

Μια ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής, μέσω της συνεισφοράς (δανεισμό) ατομικών πολύχρωμων μικρών χαλιών και οικιακών φυτών εσωτερικού χώρου, από την κοινότητα των Χανίων, στο πλαίσιο του έργου “Σοβαρά Παιχνίδια”, από την εικαστικό Τζένη Μαρκέτου, το οποίο θα παρουσιαστεί από 11 μέχρι 30 Οκτωβρίου 2021, στο Γιαλί Τζαμί, στα Χανιά, με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Πώς θα πρέπει να αξιολογείται η έννοια ενός μνημείου που στέκεται σαν ένας ισχυρός και σιωπηλός αφηγητής ιστοριών, οι οποίες πολλές φορές καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας;

Το “Σοβαρά Παιχνίδια” αποτελεί μια διαδραστική πλατφόρμα, που υποστηρίζει δράσεις, συλλογή αφηγήσεων, τροφή για σκέψη και εργαστήρια δημιουργικότητας, γύρω από την έννοια της αποαποικιοποίησης, με κέντρο ένα μνημείο-σύμβολο για την πόλη των Χανίων, το Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι.

Η Τζένη Μαρκέτου αναδιαμορφώνει τον χώρο του Τζαμιού σε ένα χώρο εργαστηρίου, εξοπλισμένο με υβριδικές δομές καθισμάτων, μικρά τραπέζια, ράφια, βιβλία, τοπικά φυτά, χαλιά που θα προσφερθούν για χρήση από μέλη της κοινότητας των Χανίων, κατόπιν του συγκεκριμένου Open Call. Σχεδόν όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν αποτελούν υπολείμματα παλαιότερων εγκαταστάσεων, τα οποία βρίσκουν νέες χρήσεις.

Για το δανεισμό χαλιών, δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη μορφή ή τις ακριβείς διαστάσεις και η ποικιλομορφία ενθαρρύνεται.

Τα χαλάκια και τα φυτά που θα δανειστούν, θα καταγραφούν και το όνομα του δωρητή θα είναι τυπωμένο και εκτεθειμένο στο Γιαλί Τζαμί.

Η ομάδα του έργου δεσμεύεται να μεριμνήσει για την κατάλληλη συντήρηση και περιποίηση των αντικειμένων και φυτών και όλα θα επιστραφούν στον εκάστοτε δωρητή, μια ημέρα πριν τελειώσει η έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μυρτώ Κοντομιτάκη στο τηλ. 698404200

Share it!