Ακροάσεις για έλληνες ή αλλοδαπούς μουσικούς που ζουν στην Ελλάδα και για Έλληνες του εξωτερικού

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της υποστήριξης δημιουργών και ερμηνευτών, επεκτείνει και αναβαθμίζει το πρόγραμμα «Το Μέγαρο ακούει» της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ), και διευρύνει τις Ανοιχτές Πλατφόρμες με ψηφιακές και φυσικές ακροάσεις.

Οι Ανοιχτές Πλατφόρμες, μια πολύ σημαντική θεσμική πρωτοβουλία του Μεγάρου, αρχίζουν στα μέσα Νοεμβρίου. Οι ακροάσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε με φυσική παρουσία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είτε διαδικτυακά. Με αυτό τον τρόπο, ο θεσμός είναι ανοιχτός σε έλληνες καλλιτέχνες από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό καθώς και σε αλλοδαπούς μουσικούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς όριο ηλικίας, ανεξάρτητα από το αν ή σε ποια εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ανήκουν.

Ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, την αυθεντικότητα, την τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα, την ενορχήστρωση, την πρωτοτυπία της διασκευής, όπου αυτή απαιτείται, και στη δημιουργική σύνδεση μουσικής και κειμένου, όσον αφορά τα τραγούδια.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποστηριχτεί έμπρακτα όλο το μουσικό δυναμικό. Σε πρώτη φάση, δίνεται βήμα σε δημιουργούς και ερμηνευτές και ακούγεται το έργο τους στις ακροάσεις. Σε δεύτερη φάση, οι καλλιτέχνες παρουσιάζονται στο φιλόμουσο κοινό και αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο μουσικών δράσεων (συναυλίες, ηχογραφήσεις, προώθηση στα social media κ.λπ.).

Έναρξη: μέσα Νοεμβρίου 2021
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 14 Φεβρουαρίου 2022

Καλλιτεχνική επιτροπή αξιολόγησης: 

Γιάννης Βακαρέλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Δήμητρα Γαλάνη, ερμηνεύτρια–συνθέτις, μέλος ΕΔΕΜ
Σταύρος Λάντσιας, πιανίστας–συνθέτης,  μέλος του ΔΣ της ΕΔΕΜ
Δημήτρης Μαραγκόπουλος, συνθέτης, επικεφαλής της Σειράς Γέφυρες

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share it!