Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, μετά από πρόταση της προέδρου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την πρωτοβουλία προκήρυξης από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, πανελλαδικού διαγωνισμού με θέμα  “Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου”.

Η ένταξη του διαγωνισμού υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δεν θα επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στον Οργανισμό. Αντίθετα δίνεται η δυνατότητα σε συμμετέχοντες και από την περιοχή, μέσα από τρεις φωτογραφίες τις οποίες μπορεί να έχουν τραβήξει ακόμη και με το κινητό τους, να πείσουν την επιτροπή δημιουργών, ότι η δική τους αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο τους.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί  να γράψει και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο “ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ” που θα σταλεί σε όλα τα φεστιβάλ τουριστικής και πολιτιστικής θεματολογίας και φυσικά σε όλα τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανά την υφήλιο. Στόχος των δημιουργών θα πρέπει να είναι να κινήσουν το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών τους, όσο και των αλλοδαπών και να τους κάνουν να επισκεφθούν τον τόπο τους ή και να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Share This Story, Choose Your Platform!