Η Art Flow Studio Gallery,  σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, στην Κρήτη, διοργανώνουν Διεθνή Διαγωνισμό Τέχνης και Έκθεσης.
Η έκθεση με τα έργα των φιναλίστ θα λάβει χώρα από τις 13 Μαΐου έως τις 21 Μαΐου στην Art Flow Gallery Gallery στην Παλαιόχωρα της Κρήτης.
Η εγγραφή κλείνει στις 11 Απριλίου 2023

Η απονομή του βραβείου θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 και ο Δήμαρχος της Παλαιόχωρας θα απονείμει όλα τα βραβεία.

1ο βραβείο – €500
2ο βραβείο – Έκθεση μία εβδομάδα
3ο βραβείο – Έκθεση μιας εβδομάδας

Θέμα 2023: “ Πέρα από το πέπλο της πραγματικότητας”

H αναπαράσταση του κόσμου που προβάλλει ο νους μας είναι πραγματική και αντικειμενική; Ή μήπως είναι κατασκεύασμα του (συλλογικού ή ατομικού) ασυνειδήτου μας;
Όταν δημιουργούμε τέχνη, αποδομούμε, φιλτράρουμε και επανασυνθέτουμε στοιχεία σύμφωνα με την προσωπική μας ιδιοσυγκρασία ή ιδεολογία; Ή μήπως αποκαλύπτουμε την ασυνείδητη μορφή, απλώς αναπτύσσοντας μια σκέψη, ένα συναίσθημα ή ένα όνειρο;
“Πρώτα ονειρεύομαι τους πίνακές μου, μετά ζωγραφίζω τα όνειρά μου”: Βίνσεντ Βαν Γκογκ.
Η ίδια έμπνευση που τόσο συχνά αναζητούν οι καλλιτέχνες μπορεί να είναι ο καρπός της ασυνείδητης παρόρμησης στην οποία πρέπει να αφεθούμε εντελώς για να ολοκληρωθεί το έργο.
Η λέξη Έμπνευση προέρχεται από το αρχαίο ἐμπνέω, ἐν + πνέω, δίνω πνοή. Ωστόσο, στην αρχαία Ελλάδα, η Μούσα με την πνοή της οδηγεί στην ποιητική έκσταση. Για τον Γιουνγκ στο μεταξύ, η έμπνευση έχει πάντα τη σημασία μια αρχετυπικής επαφής με το ασυνείδητο.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι κάθε δημιουργία -όσο ρεαλιστική κι αν είναι- περιέχει ένα μυστηριώδες συστατικό από ένα παράλληλο σύμπαν, κάτι που έχει περάσει αναγκαστικά από μια κατάσταση ασυνείδητου, πριν γίνει αντικειμενικό.
Το “Πέρα από το πέπλο της πραγματικότητας” δεν είναι αποκλειστικά ένα καλλιτεχνικό θέμα προς επεξεργασία, είναι μάλλον μια πρόσκληση να αφεθούμε:
– να τολμήσουμε χωρίς φόβο, κάνοντας να μιλήσει εκείνο το κομμάτι μας που θα ήθελε να εκφραστεί αλλά δεν το κάνει,
– να εκπλαγούμε από μια καλλιτεχνική έμπνευση
η οποία δεν είναι άλλη από τη φωνή του ασυνείδητου μας που θέλει να επικοινωνήσει μια αίσθηση, ένα συναίσθημα, μια σκέψη, πραγματική ή ψευδαίσθηση, που κατά κάποιο τρόπο μας ανήκει, επειδή περιέχει ένα κομμάτι μας.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους καλλιτέχνες διεθνώς χωρίς περιορισμούς. Όλες οι μορφές οπτικής τέχνης είναι δεκτές, π.χ. ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, ψηφιακά, γραφικά, κολάζ, χαράξεις κλπ. Ενώ τα θεματικά έργα θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή των Φιναλίστ από την κριτική επιτροπή, οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να υποβάλουν έργα που δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.artflowstudiogallery.com/diagonismos-texnis-2023
e-mail: [email protected]
Τηλ: 6947044741 / 2823041443

Share This Story, Choose Your Platform!