Το δημιουργικό γραφείο G Design Studio, σταθεροί συνεργάτες της Art Athina τα τελευταία επτά χρόνια, απέσπασε τρία βραβεία στο πλαίσιο του 70ου Ετήσιου Διαγωνισμού του Type Directors Club (TDC) της Νέας Υόρκης. Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου Monument στην Αθήνα.

Το Type Directors Club (TDC) είναι ένας διεθνής οργανισμός αφιερωμένος στην τυπογραφία και τον σχεδιασμό γραμματοσειρών, ο οποίος ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946. Στο πλαίσιο της αποστολής του για την ανάδειξη της τυπογραφικής αριστείας από όλο τον κόσμο, διοργανώνει το TDC Annual Competition, τα βραβεία του οποίου αποτελούν ίσως την πιο σημαντική διάκριση για την τυπογραφία παγκοσμίως.

Στο φετινό, επετειακό TDC 70th Annual Competition, μεγάλος νικητής ήταν το The New York Times Magazine με πέντε βραβεία, ενώ επτά δημιουργικά γραφεία και εταιρίες συγκέντρωσαν από τρία βραβεία: η Apple Design Team (ΗΠΑ), το büro uebele visuelle kommunikation (Γερμανία), το Foreign Policy Design Group (Σιγκαπούρη), το G Design Studio (Ελλάδα), Landor (ΗΠΑ), το Milk Network(Σαουδική Αραβία) και η Pentagram (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία).

Η ομάδα του G Design Studio  δηλώνει συγκινημένη και περήφανη που για πρώτη φορά ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο έχει συγκεντρώσει τρία βραβεία του TDC, παίρνοντας επάξια μία θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου.  Για τα βραβεία που αφορούν στην Art Athina αναφέρουν:  «Η τυπογραφία για τον κατάλογο της Art Athina 2023 αποτελεί οργανικό μέρος της συνολικής οπτικής ταυτότητας της διοργάνωσης, ενώ σκιαγραφεί με λεπτότητα τις διαδρομές που ακολουθούν οι φίλοι της τέχνης στα διάφορα booths. Μία πιο πληθωρική προσέγγιση επιλέχθηκε για την επετειακή έκδοση των 30 χρόνων, όπου συνδυάστηκαν διαφορετικά τυπογραφικά ύφη και εκτυπωτικές τεχνικές, ως φόρος τιμής στην ιστορία της παλαιότερης φουάρ της Ευρώπης.»

Η Art Athina και το G Design Studio συνεχίζουν την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία τους και για την Art Athina 2024, καθώς έχουν ήδη ανακοινώσει την οπτική ταυτότητα για την επερχόμενη φουάρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειον Μέγαρο από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Share This Story, Choose Your Platform!