Ο υγρότοπος έχει μεγάλη οικολογική αξία καθώς διατηρεί γλυκό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λειτουργώντας ως χώρος τόσο καταφυγίου και τροφοληψίας όσο και αναπαραγωγής για είδη υδρόβιων πουλιών της περιοχής.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής / Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θέλοντας να προάγουν τη γνωριμία του κοινού με τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου και το φυσικό πλούτο του Γεωπάρκου Λέσβου διοργανώνουν εξορμήσεις παρατήρησης φύσης στις προστατευόμενες περιοχές του νησιού.

Αυτή τη φορά η εξόρμηση θα γίνει σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Βόρειοδυτικής Λέσβου, τη λιμνοδεξαμενή Μολύβου (μεταξύ Μολύβου και Βαφειού). Στην προσπάθεια γνωριμία των ειδών πουλιών που ξεχειμωνιάζουν στην περιοχή του υγροτόπου, εργαλείο θα γίνει για άλλη μια φορά η δακτυλίωση πουλιών, η οποία και αυτή τη φορά συνδιοργανώνεται με επιστήμονες από το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών (Ε.Κ.Δ.Π).

Η εξόρμηση στη λιμνοδεξαμενή Μολύβου θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 κατά τις ώρες 08:00-11:00. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε δύο ομάδες, στις 08:00 ή στις 09:30, στο τηλέφωνο: 22510-47033

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση/δακτυλίωση πουλιών. Η δραστηριότητα προσφέρεται για ενήλικες και παιδιά (6 ετών και άνω), διαρκεί 1 περίπου ώρα και είναι δωρεάν.

Περισσότερα για τα πουλιά, τη δακτυλίωση και τις προστατευόμενες περιοχές στη Λέσβο στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook, καθώς και του ιστότοπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434, e-mail: [email protected].

Share it!