Στην τιμή ρεκόρ για την ελληνική αγορά κρασιού των 6.000€ έκαστη, κατακυρώθηκαν δύο από τις συλλεκτικές εμφιαλώσεις “Λαβύρινθος 21 Χρονιές” κατά τη διάρκεια της επετειακής φιλανθρωπικής δημοπρασίας που διοργάνωσαν από κοινού την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, η VERGOS Auctions και το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ.

Με αφορμή την Επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ κυκλοφόρησε τη φετινή χρονιά το εκλεκτό κρασί “Λαβύρινθος 21 Xρονιές”, διαθέτοντας 21 φιάλες για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας. Η αξία πώλησης των 21 συλλεκτικών φιαλών προσέγγισε το συμβολικό αλλά και εξαιρετικά ουσιαστικό ποσό των 21.000€ που στο σύνολό του προορίζεται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Η VERGOS Auctions στη διάρκεια της πορείας της αναδεικνύει αυτό που «αξίζει να σωθεί», υπακούοντας στα χαρακτηριστικά σπανιότητα, πρωτοτυπία, ιστορικότητα, ποιότητα, καθώς και εκείνο που αποτελεί αντικείμενο επένδυσης. Η συνεργασία με το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ για καλό σκοπό είναι μια αφορμή για νέες ιδέες που αφορούν στην επιλογή του οίνου εκτός από μια μοναδική γευστική εμπειρία και ως επενδυτική πρόταση που συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός πολιτισμικού αγαθού συλλεκτικής αξίας. Άλλωστε ποιοτικό κρασί σημαίνει συντροφικότητα, διάλογο, εμπειρία και τελικά πολιτισμό.  

Η ενέργεια θα δώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στο brand «ελληνικό κρασί» ως εξαγώγιμο και επενδυτικό προϊόν. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια και το ελληνικό κρασί σταδιακά κατακτά τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά

Α.ΒΕΡΓΟΣ, Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Γ.ΣΚΟΥΡΑΣ

Η κοινή πρωτοβουλία καταδεικνύει τη σύγχρονη αντίληψη που συνδυάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και εξωστρέφεια με την κοινωνική ευθύνη και προσφορά.. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Οινοποιείου του Κτήματος Σκούρας σε μια καταπράσινη τοποθεσία ανάμεσα σε αμπελώνες. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, κα. Δάφνη Οικονόμου, ευχαρίστησε θερμά τον Ανδρέα Βέργο, Managing Director της VERGOS Auctions και τον Γιώργο Σκούρα, ιδιοκτήτη του οινοποιείου Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ, εξαίροντας την πρωτοβουλία τους όπως και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Το  υψηλό τίμημα και η εντυπωσιακή ανταπόκριση απέδειξαν ότι και στη χώρα μας τα πράγματα είναι ώριμα για  τέτοιες πολιτιστικές επενδύσεις. Οι ταγοί υπάρχουν…

Share it!