Με μεγάλη επιτυχία, θερμή ανταπόκριση και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από το κοινό, η ομάδα Nowstalgism παρουσίασε από τις 4 έως 14 Αυγούστου 2023 στο Φανάρι Καρδίτσας το εικαστικό project «Ξαναγυρίστε στο Φανάρι!», όπου εννιά νέοι καλλιτέχνες ερχόμενοι σε επαφή με την τοπική ιστορία, τους ανθρώπους και την αρχιτεκτονική πολιτισμική κληρονομιά του συγκεκριμένου τόπου, ανάπλασαν την πολυδιάστατη έννοια και αξία της νοσταλγίας.

Έργο του Athan Dapis

Ο κάθε καλλιτέχνης, χρησιμοποιώντας την προσωπική του εικαστική γλώσσα, σεβόμενος πρωτίστως την αρχιτεκτονική και τα απότοκα της φθοράς του χρόνου και της εγκατάλειψης, με σκοπό την αναβίωση και υπογράμμιση της έννοιας της νοσταλγίας, «μετουσίωσε» από ένα παλιό κλειστό μαγαζί σε κεντρικό δρόμο του Φαναρίου, ενεργοποιώντας τον εκάστοτε χώρο ανάλογα με την πρωτεύουσα χρήση του, φέρνοντας στην επιφάνεια πρακτικές και επαγγέλματα που έχουν ξεχαστεί, που όμως είναι μέρος της ιστορίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς μας και που μπορούν να αποτελούν ακόμα και σήμερα έμπνευση για σύγχρονη δημιουργία.

Σκοπός του project ήταν να συγκρατηθούν οι ρίζες, οι αναμνήσεις, οι εικόνες του παρελθόντος, οι ατομικές και συλλογικές μνήμες και να ειπωθούν οι ιστορίες αυτού του τόπου της περιφέρειας και των ανθρώπων του μέσω της σύγχρονης δημιουργίας και σκέψης.

Βασίλης Γαλάνης “Not that I have ever been to the jungle ll” Nowstalgism ™️

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: A. Επίθετη, Αντώνης Ραπάνης, Athan Dapis, Βασίλης Βάιος, Βασίλης Γαλάνης, Δημήτρης Κοντοδήμος, Σοφία Καρασαββίδου,Fenok

Ιδέα/Επιμέλεια/Διοργάνωση: Nowstalgism

Σύμβουλος επικοινωνίας: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου

Υποστήριξη: Δήμος Μουζακίου, Τοπική Κοινότητα Φαναρίου

Share This Story, Choose Your Platform!