Το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας πρόκειται να εγκαινιάσει την 18/5/24 στις 18:00 την έκθεση νυχτερινών τοπίων της Ζακύνθου,  του Άγγλου φωτογράφου Paul Crome.

Ειδικότερα, ο καλλιτέχνης φιλοδοξεί μέσα από νυκτερινές φωτογραφικές λήψεις να παρουσιάσει αστερισμούς που συνυπάρχουν στον γαλαξία,  πάνω από ιδιαίτερα γνωστά-γραφικά σημεία της Ζακύνθου.

Οι ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες του Crome πάρθηκαν ένα έτος πριν: προέκυψαν από μία μεγάλη, εσωτερική ανάγκη περιήγησης του στο νησί, φωτογραφίζοντας μνημεία της γης και νεφελώματα του ουρανού που  αποτελούν μέρος μίας ζωντανής συνύπαρξης. Στοιχεία ενός απροσδιόριστου σύμπαντος που αγνοούμε, τα οποία έπρεπε να καταγραφούν στον φωτογραφικό φακό και να διερευνηθούν (αναφορικά με τη γεωγραφική θέση της Ζακύνθου, το Ιόνιο πέλαγος και τις κλιματικές συνθήκες).

Η έκθεση με διάρκεια 1 μήνα και ελεύθερη είσοδο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων 2024.O τίτλος της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Moυσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με το όραμα και τους στόχους του Μουσείου.

Διάρκεια: 18/5/-18/6/24

Share This Story, Choose Your Platform!