Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με τον σύλλογο Ανθοπωλών για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.

Σημείο αναφοράς και των φετινών δράσεων οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας. Χιλιάδες πατρινοί αναμένεται να παρακολουθήσουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων μια χορευτική και μουσική πανδαισία  με χορούς και τραγούδια απ΄ όλη την Ελλάδα, δείγμα του μεγαλείου της ερασιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων περισσότεροι από 600 χορευτές και χορεύτριες από 32 χορευτικούς συλλόγους θα αφήσουν και φέτος το δικό τους στίγμα.

Τα συγκροτήματα θα συγκεντρωθούν στις 6.30 το απόγευμα στο άνω μέρος της πλατείας Τριών Ναυάρχων και στη συνέχεια θα παρελάσουν περιμετρικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα με τα σχήματα να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς στα δύο πατάρια που θα έχουν στηθεί.

Το αντάμωμα πραγματοποιείται από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών σχέσεων.

Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει συναυλία με την Ορχήστρα “Bandarte” να παρουσιάζει έντεχνα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά  και πολιτικά τραγούδια.

Share This Story, Choose Your Platform!