Αποκριάτικο «προσκλητήριο» από το Δήμο Αγιάς, για ένα ξεφάντωμα που θα αποζημιώσει τους καρναβαλιστές για την απουσία εκδηλώσεων τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι φετινές εκδηλώσεις αναμένεται να είναι αρκετά πλούσιες σε όλο το Δήμο Αγιάς, αφού και φέτος διοργανώνονται (όπως κάθε χρόνο) με την συνεργασία και την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγητικό, γονέων και κηδεμόνων, 1ο Σύστημα Προσκόπων). Την ίδια στιγμή η συμμετοχή στις εκδηλώσεις των μαθητών των Σχολείων της Αγιάς  οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό τους εγγυώνται  την επιτυχία και το κέφι.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 5:00 μ.μ. με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς καρναβαλιστές, παρέλαση και κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου,  αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 7:00μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, συνοδεία μουσικής, και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Ποταμιά, Στόμιο, Αμυγδαλή, Μελιβοία, Σκήτη, Βελίκα και Κουτσουπιά όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή φασολάδα, κρασί και χαλβάς θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Ανάβρα, Έλαφο, Καρύτσα, Σκλήθρο, Σωτηρίτσα, Σκήτη, Μελιβοία, Ανατολή, Δήμητρα, Καστρί, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο και Βελίκα.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Στο Στόμιο  οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.

 

Share This Story, Choose Your Platform!