Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 8μμ, στο Φετιχιέ Τζαμί στη Ναύπακτο, η εικαστικός Έλλη Μπαρμπαγιάννη, παρουσιάζει την 5η ατομική της έκθεση.

Έργα που αναφέρονται με ένα συμβολικό τρόπο σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο της πόλης της Ναυπάκτου, της ιστορίας του και των ανθρώπινων χρήσεών του.

Με υλικά όπως νήματα, ξύλο, μέταλλο, γυαλί, πηλό και αλάτι, δημιουργούνται συνθέσεις που εναρμονίζονται, σχολιάζουν και αποδίδουν έννοιες και συναισθήματα με αποδέκτες τους επισκέπτες που μέσα από τη συνάθροιση και την επαφή με την Τέχνη, οδηγούν σε μια άλλη θέαση του χώρου και της ιστορίας.

Όπως ο Επιμελητής και Ιστορικός της Τέχνης Γιάννης Μπόλης, σημειώνει: “Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο, η Έλλη Μπαρμπαγιάννη παρουσιάζει την έκθεση Τόπος της τελευταίας συνάθροισης, με τις συνθέσεις-εγκαταστάσεις  της να συγκροτούν μια ολοκληρωμένη πρόταση, μια πολλαπλή σύνδεση εικόνων και εννοιών, ένα πολύπλευρο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο και ευρηματικό, παράλληλα, όμως, πλούσιο και μεστό σε περιεχόμενο, συνδηλώσεις και αναγνώσεις ‒ ένα εικαστικό περιβάλλον όπου η μνήμη και η ιστορία συμβιώνουν με τις έννοιες της ζωής και του θανάτου, της μνήμης και της ιστορίας, της ιερότητας και της συνύπαρξης, του τραύματος και της ίασης· ένα εικαστικό περιβάλλον όπου ο χώρος δεν είναι απλώς ένα υποβλητικό σκηνικό, αλλά δένει οργανικά με τα έργα, τα υποδέχεται επιτείνοντας τις συμβολικές προεκτάσεις και τις ιστορικές τους αναφορές”.

Η έκθεση γίνεται, με παραχώρηση του μνημείου, στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Διάρκεια έκθεσης 21 Ιουνίου ως 10 Ιουλίου 2024. 

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00-13.00 και 19.00-21.30, εκτός Τρίτης

Share This Story, Choose Your Platform!