Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνουν ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για την αντιφασιστική πάλη του λαού της Πάτρας και την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ξεκινούν στις 10.00 το πρωί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τη συμμετοχή των χορωδιών, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, της Μικτής Χορωδίας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ και της Χορωδίας των Κανταδόρων. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και  μαθητές από το 36ο και 52ο δημοτικά σχολεία της Πάτρας.

Παράλληλα από τις 2 Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι πύλες του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, το οποίο και φέτος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από το 12ο σύνταγμα του  ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Στους χώρους του καταφυγίου φιλοξενείται έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Φέτος, ολοκληρώνονται οι εικαστικές παρεμβάσεις με την τοποθέτηση στον εξωτερικό χώρο (είσοδο) του καταφυγίου  ενός Ψηφιδωτού του αγιογράφου-ζωγράφου Πέτρου Λαμπρινάκου.

Το ωράριο λειτουργίας του καταφυγίου  έχει ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και Κυριακή 10:00-13:00         

Share This Story, Choose Your Platform!