Η VERGOS Auctions ορίζει το εορταστικό ραντεβού της με τους συλλέκτες, το φιλότεχνο κοινό και τους επαγγελματίες της τέχνης, στη δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου (ώρα 6:00μμ.) στο Ζάππειο. Παράλληλα, ανοίγει τις πύλες της με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η καθιερωμένη έκθεση του οίκου με όλα τα έργα της δημοπρασίας, η οποία θα διαρκέσει 11-13 Δεκεμβρίου.

Με 129 σημαντικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, των οποίων η αρχική τιμή εκτίμησης ξεπερνά συνολικά τα 2 εκατομμύρια Ευρώ, η προσεχής δημοπρασία αναμένεται να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων συλλεκτών.  Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν πίνακες και γλυπτά που αντιπροσωπεύουν το προσωπικό καλλιτεχνικό ύφος των μεγάλων δημιουργών τους, όπως:

“Τρεις Μορφές (Γυναίκες και παιδί)”  του Γιώργου Μπουζιάνη,  η “Καρδαμύλη” του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, το Baroque (Affichesmassicotées)” του Pavlos (Διονυσόπουλος), το “Ζάλογγο” του Γιώργου Ζογγολόπουλου, η “Σύνθεση” του Νίκου Εγγονόπουλου, το Magnetic table with erotic sculpture του Takis (Βασιλάκης), όπως επίσης “Ο Άγιος Χριστόφορος” του Κωνσταντίνου Παρθένη και ο “Φλεβάρης” του Γιάννη Τσαρούχη.

Takis-magnetic-table-with-erotic-sculpture-1976-78-σίδερο-χαλκός-πορσελάνη-μαγνήτης

Το έργο “Γυναίκα” του  φημισμένου και πρόσφατα εκλιπόντα Κολομβιανού ζωγράφου και γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο,  έργο του οποίου διατίθεται σε δημοπρασία για πρώτη φορά στην εγχώρια εικαστική σκηνή, αναμένεται επίσης να αποτελέσει πόλο έλξης των συλλεκτών.

F.Botero, Γυναίκα, υδατογραφία και μολύβι σε χαρτί, 41Χ31cm

Μία σειρά από πολλά ακόμη έργα με υπογραφές εξίσου εμβληματικών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, συνθέτουν το εντυπωσιακό προφίλ της δημοπρασίας,  μεταξύ των οποίων: Φ. Κόντογλου, Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Κ. Βολανάκης, Κ. Μαλέας, Ν. Λύτρας, Ν. Γύζης, Σ. Βασιλείου, Γ. Ιακωβίδης, Θ. Ράλλης, Γ. Μόραλης, Π. Τέτσης, Δ. Διαμαντόπουλος, Α. Φασιανός, Π. Σάμιος, Γ. Κόττης, Θ. Τσίγκος, Δ. Μυταράς, Γ. Λαζόγκας, Μ. Θεοφυλακτόπουλος, Α. Ακριθάκης, Α. Γεωργίου, Τ. Μαντζαβίνος, Θ. Παπαγιάννης, Β. Κανιάρης, Γ. Ρόρρης, Β. Φωτόπουλος, Γ. Λάππας, Τ. Χριστοφόρου, Chryssa (Βαρδέα), Δ. Κοκκινίδης, Μ. Χάρος, Σ. Βάρη κ.ά.

Θεόφιλος, Ο Χρήστος Ταβέλης και Κακαράπης με 40 αντάρτες, λάδι και τέμπερα σε χαρτί

Έκθεση ανοιχτή για το κοινό – Ζάππειο Μέγαρο

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 12:00 μμ –  9:00 μμ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 10:00 πμ –   9:00 μμ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 10:00 πμ – έως 9:00 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία και τους τρόπους συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Share This Story, Choose Your Platform!