Άκουσε τον κόσμο μέσα από ένα project ηχητικών εγκαταστάσεων και live performances στη Στέγη και τον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

Sonic Garden στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα)
15 – 26.06.22 | 17:00 – 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

Listen to My World στον Εκθεσιακό Χώρο -1 της Στέγης
17 – 26.06.22 | 16:00 – 22:00 | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

School for Sonic Memory στον Εκθεσιακό Χώρο -1 της Στέγης
17 – 26.06.22 | 16:00 – 22:00 | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η Στέγη σας προσκαλεί να διερευνήσετε τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον ήχο. Πώς μπορούν οι οικείες αφηγήσεις ανθρώπων που δεν ακούγονται συχνά να γίνουν οχήματα για μια ηχητική ενσυναίσθηση που αμφισβητεί τον αποκλεισμό; Το “Sonic Stories” συγκεντρώνει τις απαντήσεις μέσα από τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στον ήχο ως τρόπο ανανέωσης της ευαισθησίας μας απέναντι στον κόσμο που ζούμε.

Maria Ili Kastrouni Redeeming Gossip1

Sonic Garden. Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

15 – 26.06.22 | 17:00 – 21:00 | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Ένας ηχητικός κήπος ξεπροβάλει στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances δημιουργούν ένα φανταστικό ηχοτοπίο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τη σχέση μεταξύ φυσικού και ανθρώπινου κόσμου. Η ακουστική ζωή του κήπου, εμπλουτίζεται με νέες ηχητικές εκπλήξεις.

Φανταστείτε έναν κήπο γεμάτο ήχους που θα σας κάνουν να στρέψετε την προσοχή σας στον περιβάλλοντα χώρο, ένα φανταστικό ηχοτοπίο που στόχο έχει να διεγείρει την ακοή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τη σχέση μεταξύ φυσικού και ανθρώπινου κόσμου. Ο Κήπος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα καταληφθεί από ηχητικά έργα τέχνης που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο, εμπλουτίζοντας την ακουστική ζωή του με ηχητικές εκπλήξεις.

Αποτελώντας μια γιορτή για τον κόσμο του ήχου, αυτή η έκθεση είναι η τέταρτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Sounds Now, συγκεντρώνοντας ακροατήρια σε διαφορετικούς δημόσιους χώρους σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις και δημιουργώντας μια ακουστική εμπειρία που επιχειρεί να προκαλέσει την εμπλοκή με το περιβάλλον, μεταξύ των ανθρώπων και με άλλα είδη, με τα κοινά σημεία και τους κοινούς ρυθμούς τους.

Οι ηχητικές εγκαταστάσεις είναι το βασικό στοιχείο του προγράμματος, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε νέες αντιλήψεις, ενώ ταυτόχρονα προωθούν την ανάγκη για αλλαγή σε κοινωνικό επίπεδο.

Share This Story, Choose Your Platform!