Το Sissi’s Art Room παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γεράσιμου Αβλάμη με την υποστήριξη της MONUMENTA, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την Προστασία της Φυσικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου. Μία εγκατάσταση στο χώρο της γκαλερί αποτελούμενη από 8 ξύλινες πόρτες από διαμερίσματα μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας του κινήματος του μοντερνισμού, κατασκευασμένη στην Κυψέλη την εποχή του Μεσοπολέμου.

«Την εγκατάσταση πλαισιώνει μία ενότητα αφηρημένων ζωγραφικών έργων «που διακρίνονται από μία έντονη χειρονομιακότητα, μία δραστηριότητα αυτοσχεδιαστική με οδηγό το στοιχείο της τυχαιότητας. Κάθε στοιχείο λες το αντιπροσωπεύει ένας χρωματικός τόνος.»
Ματίνα Χαραλάμπη – Θεωρητικός Τέχνης

«Η έκθεση του εικαστικού Γεράσιμου Αβλάμη που έχει ως θέμα και έμπνευση τις ξύλινες Art Deco πόρτες ενός κτηρίου διαμερισμάτων της δεκαετίας του 1930, οι οποίες αφαιρέθηκαν παρά την εξαιρετική τους κατάσταση και ομορφιά για να πεταχτούν, αποτελεί για τη MONUMENTA σημαντική συμβολή στην προσπάθεια για την προστασία των κτηρίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κτήρια δεν είναι απλά κελύφη, αλλά πραγματικά δοχεία ζωής, όπως τα ονόμαζε ο αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης, είναι ιστορίες των ανθρώπων που τα κατασκεύασαν και τα έζησαν.»
Ειρήνη Γρατσία – Αρχαιολόγος, Συντονίστρια της Monumenta

«Το Sissi’s Art Room σας περιμένει να περιηγηθείτε στο χώρο του, που ο Γεράσιμος Αβλάμης μεταμόρφωσε αρχιτεκτονικά και αισθητικά σε έναν άλλο χώρο, που προκύπτει από το άνοιγμα πολλών πορτών και το κλείσιμο άλλων στην πορεία της καλλιτεχνικής του αναζήτησης.»
Sissi

Ωράριο Sissi’s Art Room Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 20:00
Σάββατο 11:00 – 15:00
Εγκαίνια 06/10/2023 19:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης 06/10 – 11/11/2023

Share This Story, Choose Your Platform!