Το Μέγαρο υποδέχεται τρεις μεγάλους βιρτουόζους του πιάνου.

24/09 Evgeny Kissin

Η αυλαία ανοίγει με το ρεσιτάλ του Evgeny Kissin, ενός βιρτουόζου που υπήρξε παιδί-θαύμα και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μαέστρους-θρύλους όπως ο Herbert von Karajan. Παλιός γνώριμος του ελληνικού κοινού και πιανίστας με ερμηνείες που χαρακτηρίζονται από σφρίγος αλλά και στοχαστικότητα, ο Kissin έρχεται στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα από διάσημα πιανιστικά έργα της μπαρόκ, κλασικής και ρομαντικής μουσικής. Από τις επιλογές του ξεχωρίζουν η προτελευταία Σονάτα για πιάνο του Μπετόβεν, αλλά και η Μεγάλη Πολωνέζα του Σοπέν.

26/09 Khatia Buniatishvili

Στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τον Evgeny Kissin διαδέχεται η Khatia Buniatishvili, από τα λαμπρότερα αστέρια του διεθνούς μουσικού στερεώματος. Η γεωργιανή σολίστ, που εμφανίζεται στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες του κόσμου από την παιδική της ηλικία, θα παρουσιάσει στο Μέγαρο ένα πιανιστικό καλειδοσκόπιο με έργα της προκλασικής εποχής, από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Φρανσουά Κουπρέν, μέχρι την αυγή του 20ού αιώνα και την ονειρική Γυμνοπαιδία του Ερίκ Σατί.

30/09 Ivo Pogorelich

Ο επίλογος των Piano Masters ανήκει στον Ivo Pogorelich (Ίβο Πογκορέλιτς), πιανίστα με έντονη ιδιοσυγκρασία και πληθωρικό ήχο, ο οποίος δίχασε το φιλόμουσο κοινό και τους κριτικούς με τις καινοτόμες ερμηνείες του, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα τη δεκαετία του 1980. Στο ρεσιτάλ του στο Μέγαρο επιστρέφει σε έναν από τους πιο αγαπημένους του ρομαντικούς συνθέτες, τον Φρεντερίκ Σοπέν.

Share it!