ΑΘΗΝΑ, [19 Σεπτεμβρίου 2023] – Σε μία ιστορική πρωτιά, μια ομάδα από τους πιο πρωτοπόρους δημιουργούς του Χονγκ Κονγκ τιμά την αποκλειστική πρόσκληση από την Phoenix Athens Gallery and Residency. Αυτή η σπάνια ευκαιρία θα τους βρει να παρουσιάζουν μια πολυαισθητική ομαδική έκθεση, που συνδυάζει αρμονικά τις εικαστικές τέχνες, τα video installations, τη χορογραφία και τη μουσική, μέσα στη πλούσια ιστορία της Αθήνας.

Με τίτλο «Some Shreds», αυτή η έκθεση αναπτύσσεται στην Αθήνα, μια πόλη που διακρίνεται για την αφοσίωσή της στη διατήρηση της ιστορικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς, όπως φαίνεται από τη «Χάρτα των Αθηνών». Αυτή η επερχόμενη έκθεση παρουσιάζει μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών που εξερευνούν την ιδέα ότι οι συλλογικές μνήμες μπορεί να είναι το ίδιο αναξιόπιστες όσο και η συλλογική ενοχή. Επισημαίνει τη σημασία των σωζόμενων κομματιών στη διαμόρφωση της αφήγησης μιας κοινωνίας για το παρελθόν και το μέλλον της. Ο υπότιτλος, «Happening at the Edge», αντικατοπτρίζει τον ενθουσιασμό των δημιουργών για τα άκρα και παρουσιάζει μια πολυποίκιλη συλλογή από στοιχεία του περιθωρίου.

Με την επιμέλεια της διακεκριμένης ερευνήτριας και συντηρήτριας αρχιτεκτονικών έργων Ying-yi Ho, αυτή η επερχόμενη έκθεση φέρνει στη ζωή εντυπωσιακά in situ installations εικαστικής τέχνης από τον Ken Chung, οι δημιουργίες του οποίου αποτελούν μια ενσάρκωση της Αθήνας, μαζί όλα εκείνα τα στοιχεία που ο ίδιος ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαμονής του στην πόλη. Αυτά τα συναρπαστικά έργα συνδυάζονται ομαλά με τις οπτικά διεγερτικές δημιουργίες των video artists Max Lee και Carlos Leung. Η έκθεση κορυφώνεται με μια εντυπωσιακή μουσική εκδήλωση από τους Chronicle Li και Tim Tong, μετατρέποντας την
έκθεση σε μια δυναμική και καθηλωτική εμπειρία. Συλλογικά, αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική προσπάθεια όπου οι καλλιτέχνες εμπλέκονται βαθιά με τις αστικές εμπειρίες, εμβαθύνουν στην ιστορία και εξερευνούν τη σημασία των πολιτιστικών τεχνουργημάτων.

Αυτό το καινοτόμο εγχείρημα οφείλει την ύπαρξή του στη στήριξη του Συμβουλίου Ανάπτυξης των Τεχνών του Χονγκ Κονγκ (HKADC), που πάντα ακολουθεί την αποστολή του να προωθεί και να τρέφει τις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Επιπλέον, η Phoenix Athens Gallery and Residency έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση της σημασίας της παροχής ενός χώρου που να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα από όπου κι αν προέρχεται, αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ιστορική κληρονομιά της Αθήνας και των πολιτών της. Αυτή η ιστορική συνεργασία ανάμεσα στους οραματιστές καλλιτέχνες του Χονγκ Κονγκ και στην πολιτιστική
κληρονομιά της Αθήνας υπόσχεται μια ασύγκριτη αισθητική εμπειρία, που ξεπερνά τα όρια για να γιορτάσει την καλλιτεχνική ευφυΐα.

SOME SHREDS:
HAPPENING AT THE EDGE
13 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2023
Phoenix Athens Gallery and Residency
Οδός Ασκληπιού 87, Νεάπολη, Αθήνα, 11472

Εγκαίνια της Έκθεσης με την
παρουσία των καλλιτεχνών:
13 και 14 Οκτωβρίου 2023, 7 μ.μ. – 11 μ.μ.
(Ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις στις 8 μ.μ.
και 9 μ.μ. αντίστοιχα)

Share This Story, Choose Your Platform!