Η έκθεση του Γιάννη Τζώρτζη αποτελεί ένα αγωνιώδες κάλεσμα συλλογικής συνειδητοποίησης του πόσο πολύ εξαρτόμαστε από τις επιλογές μας. Η Φύση ούτως ή άλλως θα συνεχίσει τη μετάβαση και χωρίς εμάς.

NATURA TRANSITA, ή αλλιώς η ΦΥΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ. Χρειάστηκε μία πανδημία για να διαπιστώσουμε πως αδυνατούμε να ανασχέσουμε την αέναη ροή που διαμορφώνει το πλαίσιο της ύπαρξής μας. Η αλαζονική ψευδαίσθηση μιας βολικής “σταθερότητας” που είχαμε συνδέσει με την υποτιθέμενη “υπεροχή” του είδους μας κατέρρευσε με πάταγο. Είμαστε μέρος της φύσης που βρίσκεται σε διαρκή μετάβαση.

Όπως έγραψε ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, «ποτέ ο κόσμος δεν ένοιωσε ίσως πως διαθέτει τόσο αξεδιάλυτα κοινή μοίρα όσο σ’ αυτό το κράτημα διαρκείας της ανάσας που διαπέρασε οριζόντια την ανθρωπότητα». Και ποτέ η περιβαλλοντική φωτογραφία δεν αξιοποιήθηκε με μεγαλύτερη ευαισθησία και με πιο αδιάσειστη τεκμηρίωση για να αποδώσει ακριβώς αυτό.

Η έκθεση του Γιάννη Τζώρτζη πέρα από την ατέρμονη βιωματική περιπλάνησή του στον ωκεανό της ατομικής ευθύνης και της αυθεντικής καλλιτεχνικής έκφρασης, αποτελεί ένα αγωνιώδες κάλεσμα συλλογικής συνειδητοποίησης του πόσο πολύ εξαρτόμαστε (ακόμη) τόσο εμείς, όσο και οι επόμενες γενεές από τις επιλογές μας. Η φύση ούτως ή άλλως θα συνεχίσει τη μετάβαση και χωρίς εμάς.

Ο Γιάννης Τζώρτζης είναι Μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain (RPS) και έχει ταξιδέψει στον κόσμο με την οργάνωση Green Project υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, για την αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης μέσω της περιβαλλοντικής φωτογραφίας

Διάρκεια έκθεσης: έως 16 Οκτωβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας:  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 14:00 – 20:00 Σάββατο 12:00 – 16:00