Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης BRAGGART Contemporary Gallery, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση με τίτλο General Meeting  του ζωγράφου /street artist Χρήστου Τριανταφύλλου, από της 25 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2023, στο art box της Παπακυριαζή 55 & Σκαρλάτου Σούτσου, στο κέντρο της  Λάρισας. Τα εγκαίνια θα γίνουν Σάββατο 25 Οκτωβρίου στης 19:00 με την παρουσία του καλλιτέχνη. Όλα τα έργα της παρούσας ενότητας που θα παρουσιαστούν στην έκθεση έχουν βιωματικό χαρακτήρα. Οι συμβολισμοί συνιστούν μία κατά βάση αναμόρφωση της πραγματικότητας.

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου, δημιουργεί υπερρεαλιστικά τοπία αντλώντας ερεθίσματα από διαφόρους τόπους που έχει επισκεφτεί, από συζητήσεις, από τη βιβλιοθήκη του πατέρα του, αλλά και από τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε. Αποφεύγει τη ρεαλιστική απεικόνιση, και δίνει έμφαση στη δημιουργία νέων ζωγραφικών συνθέσεων. Ο τομέας της αναμόρφωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την αίσθηση του χώρου και των παράλληλων επιπέδων.  Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να δημιουργήσει δικούς του χώρους με επάλληλα επίπεδα, μεγεθύνοντας ή σμικρύνοντας τα υπάρχοντα αντικείμενα, αποδίδοντάς τους έτσι δυσανάλογες διαστάσεις στο χώρο και στο χρόνο.

Christos Triantafyllou

Η έκθεση πιο συγκεκριμένα διερευνά την ψευδαίσθηση του χώρου που στα έργα του είναι κυρίως σχεδιαστική με μια εναλλαγή επιπέδων μονοχρωματικών επιφανειών, αλλά και με την ένταξη της χειρονομίας κατά κύριο λόγο στο φόντο των έργων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ποικιλομορφίας γραφών μεταξύ του πλακάτου και των χειρονομιακών στοιχείων που έχει εντάξει στα έργα του όπως στο φυσικό περιβάλλον έτσι και στο σχέδιο υφίσταται μία ιεράρχηση των οπτικών στοιχείων.  Άλλα βρίσκονται μπροστά και άλλα πιο πίσω. Στην παρούσα περίπτωση τα έργα του παρουσιάζουν ασυμμετρία στην προοπτική, δυναμικότητα χρωμάτων αλλά και πόλωση στη λειτουργική τους δομή. Ο χώρος είναι προσανατολισμένος, μεταβλητός και ανομοιογενής. Ένα ακόμα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η ψευδαίσθηση του χώρου που στα έργα του είναι κυρίως σχεδιαστική με μια εναλλαγή επιπέδων μονοχρωματικών επιφανειών, αλλά και με την ένταξη της χειρονομίας κατά κύριο λόγο στο φόντο των έργων.

Ο κεντρικός χαρακτήρας των έργων είναι ο Ρούλης, ο οποίος έχει το ρόλο του παρατηρητή. Είναι ένας πολεομορφικός χαρακτήρας που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες της εκάστοτε σύνθεσης. Αυτό συμβαίνει γιατί το κάθε έργο αποδίδει ένα ξεχωριστό συναίσθημα, ένα άλλο βίωμα, μία διακριτή κατάσταση. Λειτουργεί κατά κάποιον ιδιαίτερο τρόπο ως προέκταση του συνειδητού του κόσμου. Από τα υπερρεαλιστικά τοπία με τα υπεριώδη κτίρια, μέχρι το διαστημόπλοιο του τρόπου διαφυγής.

Όπως μπορεί να παρατηρηθεί, ο γραφίστικος-καρτούν χαρακτήρας, όπως και οι μεγάλες περιοχές με τα ενιαία χρώματα, αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία των συνθέσεών του. Ο κύριος σκοπός είναι η δημιουργία συνθέσεων που έχουν μία αίσθηση δυναμικής, ηρεμίας και σταθερότητας· όπου τα χρώματα, τα σχήματα, και το κενό που δημιουργείται ανάμεσά τους, το οποίο από μόνο του είναι δημιουργός χώρου, καταφέρνουν να ισορροπήσουν εν μέσω αυτής της έντονης ακροβασίας.

Christos Triantafyllou

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στης Σέρρες. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Φλώρινα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ζωγραφική και τη χαρακτική, δημιουργώντας έργα με βάθος, υφή και αισθητική αξία.  Έχει δημιουργήσει οχτώ τοιχογραφίες (graffiti) και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.

Διοργάνωση:Braggart Contemporary Gallery Founded by Androniki Daskalou

Εγκαίνια:  25 Οκτωβρίου  2023, 19:00-22:00

Διάρκεια: 25 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου 2023

Ωράριο: Δευτέρα: Κλειστά, Τρίτη και Πέμπτη:10:00-14:00 Τετάρτη και Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο: 10:00-14:00 Κυριακή Κλειστά

Κατόπιν ραντεβού Τ:6908622813

Τόπος: Art box/ Παπακυριαζή 55 & Σκαρλάτου Σούτσου, Κέντρο Λάρισας

Share This Story, Choose Your Platform!