Στην έκθεση παρουσιάζονται ντοκουμέντα καθώς και έργα χαρακτικής που καλύπτουν ένα μικρό μέρος της πορείας της Ένωσης.

H Ένωση Ελλήνων Χαρακτών καλωσορίζει τη νέα εικαστική χρονιά με μια δεύτερη έκθεση από το αρχείο της. Από την ίδρυση της το 1987 έως σήμερα έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στη διάδοση της  χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Από τις αρχές του 2021, η Ένωση έχει ξεκινήσει την καταγραφή και την ταξινόμηση του αρχείου της που αποτελείται από αφίσες, δημοσιεύσεις, καταλόγους, και φυσικά έργα χαρακτικής. Σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν, μεταξύ άλλων, η επεξεργασία του αρχείου ώστε να ψηφιοποιηθεί και να δημοσιοποιηθεί προκειμένου να αναδειχτεί η αξία του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ντοκουμέντα καθώς και έργα χαρακτικής που καλύπτουν ένα μικρό μέρος της πορείας της Ένωσης. Ξεκινώντας από τον πρώτο κατάλογο των ιδρυτικών μελών, ακολουθεί έντυπο υλικό αλλά και έργα από σημαντικές εκθέσεις ή δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας της.

Η ίδρυση της ΕΕΧ από τον Βασίλη Χάρο συνέβαλε στην εδραίωση της χαρακτικής στην Ελλάδα. Με τη δράση της Ένωσης έγινε αισθητή η παρουσία της, και αυτό επετεύχθη για πρώτη φορά με συστηματικότητα, με εκδηλώσεις σε πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια και στο εξωτερικό.

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου
ΕΚΤόΣ | Χώρος Τέχνης – Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Η έκθεση και η καταγραφή του αρχείου υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.