Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 60 χρόνων από το θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962), παράλληλα με την έκθεση προς τιμήν του, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», σε συνεργασία με το Σύλλογο «Μανώλης Καλομοίρης», διοργανώνει ένα διήμερο συμπόσιο, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη».

Διακεκριμένοι μουσικολόγοι, ερευνητές και προσωπικότητες του ευρύτερου μουσικού χώρου, που έχουν ασχοληθεί επισταμένα με τον Καλομοίρη, θα μιλήσουν γύρω από θέματα που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη δράση και προσφορά του στη μουσική ζωή της Ελλάδας κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, όπως και ευρύτερα ζητήματα αισθητικής αλλά και προβληματισμούς σχετικά με την έκφραση της ελληνικότητας στη μουσική. Το διήμερο πλαισιώνεται από αφιερωματικές εκδηλώσεις.

Το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Christoph Stroux (1931-2013), πρώτου διευθυντή της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Η πρώτη ημέρα του συμποσίου θα κλείσει με μια διάλεξη-συναυλία, που στόχο έχει να προσεγγίσει την πιανιστική γραφή του Καλομοίρη μέσα από τα σολιστικά, τα παιδαγωγικά αλλά και τα έργα του για φωνή και πιάνο. Με τους Μίνα Πολυχρόνου, σοπράνο, Σοφία Κοντώση και Άννα Σιαμπάνη, πιάνο.
Το συμπόσιο θα κλείσει με το μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Της καρδιάς και το νου».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Σύλλογος «Μανώλης Καλομοίρης»

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (αλφαβητικά): Βάλια Βράκα, Στεφανία Μεράκου, Μυρτώ Οικονομίδου

Αλέξανδρος Χαρκιολάκης

Αναλυτικό πρόγραμμα συμποσίου: https://mmb.org.gr/sites/default/files/analytiko_programma_symposioy_kalomoiri_10-11.02.23.pdf

Share This Story, Choose Your Platform!