Το ΜΕΣΑ είναι μια θεατρική εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Μέσα σε ένα δωμάτιο που στήθηκε στη σκηνή, τριάντα ερμηνευτές επαναλάμβαναν ομοιόμορφα απλές σειρές κινήσεων, παρουσιάζοντας την καθημερινή μας επιστροφή στο σπίτι, μέσα από αμέτρητους συνδυασμούς και υπερθέσεις.

Η σκηνική δράση ξεκινούσε πριν το θέατρο ανοίξει και συνεχιζόταν αφού είχε αναχωρήσει και ο τελευταίος επισκέπτης. Το θέατρο ήταν ανοιχτό για το κοινό για έξι ώρες κάθε μέρα.

Αυτή είναι μια εξάωρη, αμοντάριστη τεκμηρίωση του έργου.

Το ΜΕΣΑ σάς προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη δράση σαν να ατενίζατε ένα τοπίο. Αντιμετωπίζει το θέατρο ως εκθεσιακό χώρο και το έργο ως έκθεμα. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν.

Νιώστε άνετα, πιείτε, χαλαρώστε ή κοιμηθείτε ακόμα, παρακαλούμε όμως να έχετε το κινητό σας στη σίγαση, για να μπορούμε όλοι να μπούμε στο κλίμα του έργου.

Από το 2012 και μετά, το video installation του ΜΕΣΑ έχει παρουσιαστεί στις εξής πόλεις: Καλαμάτα, Μονπελλιέ, Ραβέλλο, Άμστερνταμ, Βασιλεία, Μόσχα, Τορίνο, Δρέσδη, Μόντρεαλ, Ταϊπέι και Λούκκα.

Ώρες 18:00 – 23:59  Ι  Αίθουσα Banquet

Είσοδος ελεύθερη

 

Δημήτρης Παπαϊωάννου Σύλληψη, σκηνοθεσία

Κωνσταντίνος Βήτα Μουσική

Αλέκος Γιάνναρος Φωτισμοί 

 

Share This Story, Choose Your Platform!