Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τέχνης, η VERGOS Auctions συγκεντρώνει σε μια δημοπρασία κεραμικές φόρμες και αντικείμενα επιλεγμένα από ιδιωτικές συλλογές, της κορυφαίας Ελληνίδας κεραμοπλάστριας, Ελένης Βερναδάκη. Η δημοπρασία που αποτελεί φόρο τιμής στο έργο της καλλιτέχνιδας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου και ώρα 6.00μμ.

Ε. Βερναδάκη, Κεραμεικό αντικείμενο, 15×27εκ.,

Με αφορμή τη δημοπρασία, ο οίκος διοργανώνει έκθεση στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα (10-12 Νοεμβρίου) προσκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ελληνική κεραμική μέσα από την ματιά της δημιουργού που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής.

Ε. Βερναδάκη, Κεραμικό αντικείμενο, υπογεγραμμένο adc, 19×17 εκ,

Κάθε ένα από τα έργα της δημοπρασίας, αντιπροσωπεύει τη μοναδική δημιουργικότητα και το ταλέντο της μεγάλης καλλιτέχνιδας, το οποίο ξεδιπλώνεται για περισσότερα από 50 χρόνια ανανεώνοντας ριζικά την καλλιτεχνική κεραμική στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Ιδρυτική μορφή του Μορφολογικού Κέντρου Αθηνών – adc (Athens Design Center) και του Συνδέσμου Σύγχρονης Τέχνης, αντιμετώπισε την κεραμική ως “συνισταμένη έκφραση των εικαστικών τεχνών”.  Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί στενά με τον Γιάννη Μόραλη, όπως και με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Μιχάλης Κατζουράκης και ο Δημήτρης Μυταράς.

Ε. Βερναδάκη, Κεραμική φόρμα, 53×32εκ.

Πρόσφατα, το εργαστήριο της Ελένης Βερναδάκη, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο που σχεδίασε ο Τάκης Ζενέτος, αποκτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να λειτουργήσει ως παράρτημα του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού με στόχο να συνδέσει την καλλιτεχνική διαδρομή της με τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από τη συνεργασία με σχολές, μουσεία και καλλιτέχνες.

Ε. Βερναδάκη, Κεραμική φόρμα αυγό, 29×27εκ.

Η δημοπρασία θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του οίκου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν διαδικτυακά, όπως επίσης μέσω γραπτής ή/και τηλεφωνικής προσφοράς.

Ωράριο έκθεσης – Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα)

  • Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 12:00 μ.μ. – 09:00 μ.μ.
  • Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.
  • Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Ε. Βερναδάκη, Κεραμική φόρμα, 50×60εκ.,

Share This Story, Choose Your Platform!