Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Franco Zeffirelli, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Imago και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σας προσκαλεί στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον εορτασμό του πολυετούς έργου του μαέστρου.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli, καθώς και άλλα αντικείμενα που στόχο έχουν να αναδείξουν τα μεγάλα ενδιαφέροντα του μεγάλου καλλιτέχνη: από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και το σαιξπηρικό δράμα. Η τέχνη του κυμάνθηκε και υλοποιήθηκε στον κινηματογράφο και στο θέατρο της όπερας, καταλαμβάνοντας, κατά καιρούς, διαφορετικούς και συχνά συμπληρωματικούς ρόλους, καθιστώντας τον άνθρωπο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας με την ευρύτερη δυνατή έννοια. Ο Franco Zeffirelli υπήρξε στην πραγματικότητα σκηνογράφος, ενδυματολόγος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πολλά άλλα, ενώ συχνά πέρασε τα σύνορα της Ιταλίας μέσα από τις διεθνείς παραγωγές του.

Στα πλαίσια της έκθεσης, στις 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Franco ZeffirelliΚάλλας για Πάντα” (“Callas Forever“, 2002, 108′), επίσης με είσοδο ελεύθερη.

18 έως 31 Οκτωβρίου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, 17778 Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη

Share This Story, Choose Your Platform!