Η εκδήλωση στη μνήμη του Χάβελ πραγματοποιείται σε συνέχεια της συζήτησης με θέμα την Άνοιξη της Πράγας τον Ιούνιο του 2018, που συμπλήρωνε τότε μισό αιώνα.

Σε μια μεγάλη προσωπικότητα της Ευρώπης των τελευταίων δεκαετιών, τον Βάτσλαβ Χάβελ, είναι αφιερωμένη η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου «Λόγος 9» που επιμελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης. Η εκδήλωση με τίτλο Η ηθική και πολιτική παρακαταθήκη του Βάτσλαβ Χάβελ (1936-2011): Δέκα χρόνια από τον θάνατό του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση στη μνήμη του Χάβελ πραγματοποιείται σε συνέχεια της συζήτησης με θέμα την Άνοιξη της Πράγας τον Ιούνιο του 2018, που συμπλήρωνε τότε μισό αιώνα. Οι εισηγήσεις εκείνης της εκδήλωσης, συμπληρωμένες με τα πολύ σημαντικά κείμενα της δημόσιας αντιπαράθεσης του Βάτσλαβ Χάβελ με τον Μίλαν Κούντερα, στα χρόνια 1968-1969, κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην σειρά των εκδόσεων «Λόγος» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τον τίτλο Η Άνοιξη της Πράγας: το άλλο 1968 και την υποστήριξη του Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας.

Ομιλητές

Προκόπης Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Μωυσής Ελισάφ, Ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δήμαρχος Ιωαννίνων
Μιχαέλ Ζαντόβσκυ, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Václav Havel
Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Είσοδος ελεύθερη

Share it!