Τίτλος: ΧΑΝΘ 100 Χρόνια ζωής και δράσης (1921-2021)

Συγγραφείς: Συλλογικό έργο (Συγγραφείς με σειρά εμφάνισης στον τόμο: Κωνσταντίνος Διώγος, Κωνσταντίνος Ν. Πλαστήρας, Κίμων Δημητρίου, Μανώλης Ανδρεαδάκης, Παρθενόπη Βέργου, Ελένη Αθανασιάδου)

Χρονολογία: 2023

Εκδόσεις: University Studio Press

Θέμα: Θρησκεία

Σελίδες: 326

Διαστάσεις: 30 x 24 εκ.

Επετειακή έκδοση με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ίδρυση της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης όπου περιγράφεται η δραστηριότητά της στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στον υπόλοιπο ελληνικό χώρο από τα χρόνια του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.
Η Χριστιανική Αδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης (2 Σεπτεμβρίου 1921) είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους της και κυρίως με τους νέους.
Ως σωματείο αναδείχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους φορείς, και έμελλε να πρωταγωνιστήσει στην κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ζωή της Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα, το έργο της συνδέεται με τον εθελοντισμό, την ανάγκη για αλληλεγγύη, συνεργασία και συμπόρευση. Πιστή στις αρχές της και με σεβασμό στην ισότητα και την διαφορετικότητα, υπηρετεί πάντα το καλό, τροφοδοτώντας διαρκώς την κοινωνία με ενεργούς πολίτες, πολίτες με συνείδηση και αξίες.
Στις σελίδες του τόμου ο αναγνώστης θα διατρέξει την πορεία της ΧΑΝΘ χωρισμένη σε επτά κεφάλαια. Αυτά περιγράφουν τις απαρχές, την περίοδο από την ίδρυση μέχρι το 1940, τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, την ανασύστασή της (1945), τα ταραγμένα χρόνια (1967-1974), την περίοδο ανασυγκρότησης (1975-1999), και τέλος την πορεία της στον 21ο αιώνα. Η έκδοση διανθίζεται από πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Οι συγγραφείς με τη σειρά εμφάνισης στον τόμο:
Κωνσταντίνος Διώγος
Κωνσταντίνος Ν. Πλαστήρας
Κίμων Δημητρίου
Μανώλης Ανδρεαδάκης
Παρθενόπη Βέργου
Ελένη Αθανασιάδου

Share it!