Τίτλος: 10ο Συμπόσιο: «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάνης» Δήμος Ν. Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

Συγγραφέας: Συλλογικό

Χρονολογία: 2023

Εκδόσεις:» Δήμος Ν. Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

Θέμα: Ιστορία

Σελίδες: 296

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, ενός κατεξοχήν προσφυγικού δήμου, διοργάνωσε o 10o συμπόσιο με θέμα « Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάνης». Το Συμπόσιο εντάσσεται σε σειρά συμποσίων που διοργανώνει τακτικά το ΚΕΜΙΠΟ ήδη από το 2004.

Οι θεματικές του συνεδρίου καλύπτουν πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και εκπαιδευτικές πτυχές της παρουσίας και της καταστροφής του μικρασιατικού ελληνισμού αλλά και τις διεργασίες και ανταγωνισμούς των Μεγάλων Δυνάμεων που οδήγησαν στην υπογραφή των δύο Συνθηκών.

Στα πρακτικά του τόμου συμπεριλαμβάνονται τα κείμενα ιστορικών, ακαδημαϊκών, συγγραφέων, καθηγητών, που συμμετείχαν με τις εισηγήσεις τους στο 10ο Συνέδριο:

Σια Αναγνωστοπουλου, Αρχάγγελος Γαβριήλ, Παρασκευή Ευσταθιάδου, Αντώνης Κλάψης, Κωνσταντίνος Κολιόπουλος, Ελισάβετ Κοντογιώργη, Θεοδόσης Κυριακίδης, Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Ειρήνη Σαρίογλου, Δημήτρης Σταματόπουλος, Φωτεινή Τομαή, Κωνσταντίνος Υφαντής, Αθανάσιος Χρήστου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, ένα από τα πρώτα ταπητουργεία της Αττικής, 6 – 8 Μαΐου υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπουλου.

Share it!