Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου2023 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Σε αυτήν τη συνάντηση η ΟΑΚ είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενήσει τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Νίκο Ψιλάκη, με τον οποίο τα μέλη της Λέσχης συζήτησαν για το ιστορικό μυθιστόρημά του, με τίτλο: «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν». Στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ένα από τα πιο σκοτεινά περιστατικά της ναζιστικής κατοχής: η βύθιση του πλοίου «Τάναϊς», που μετέφερε, κλεισμένους στ’ αμπάρια του, Έλληνες ομήρους, Ιταλούς αντιφασίστες και όλους τους Εβραίους της Κρήτης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα και τα μέλη της Λέσχης. Η κα Αικατερίνη Καρκαλά, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ,  ενημέρωσε τα μέλη της Φιλαναγνωσίας για τη Φωτογραφική Έκθεση για τον Renato Mordo, τον πρώτο σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας, με τίτλο: «Renato Mordo. Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων», σε επιμέλεια του ελληνιστή Τόρστεν Ίσραελ / Torsten Israel.

Τέλος, τα μέλη αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης.

Στο τέλος, ο συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο του στα μέλη της Λέσχης και φυσικά για τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας.

Share This Story, Choose Your Platform!