2ος χρόνος «Διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο» με αφορμή τις πρόσφατες εκδόσεις που αφορούν τα πανεπιστήμια, την ιστορία τους και τη θέση τους στον σημερινό κόσμο στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ πραγματοποιεί την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30 την 4η Συνάντηση Ανάγνωσης για το Πανεπιστήμιο με θέμα το βιβλίο της Ελένης Ανδριάκαινας «Καναρίνι σε ανθρακωρυχείο-Ιστορίες για αποτυχημένες νεοτερικότητες και τον σκοπό του Πανεπιστημίου».

Το βιβλίο παρουσιάζει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα βρετανικά πανεπιστήμια τη δεκαετία του ΄80 και οι οποίες λειτούργησαν ως πρότυπο για πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Για το βιβλίο συζητούν οι: Κώστας Γαβρόγλου, ομ. καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην υπουργός, Στέφανος Δημητρίου, αν. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και η Αθηνά Συριάτου, επ. καθηγήτρια Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η συζήτηση εντάσσεται στην προσπάθεια καλλιέργειας διαλόγου για το θεσμό του Πανεπιστημίου μέσα από μηνιαίες συναντήσεις με ακαδημαϊκούς που σχολιάζουν την τρέχουσα βιβλιογραφική και επιστημονική παραγωγή εκδόσεων για την ανώτατη εκπαίδευση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30).

Share This Story, Choose Your Platform!