Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης εμπνευσμένες από ένα κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη σχετικά με την Επανάσταση του ΄21

Share it!

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής), εμπνευσμένες από ένα κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη σχετικά με την Επανάσταση του ΄21. Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος, στημένες σε «στρατιωτική παράταξη». Στην αίθουσα ακούγεται το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση, από το συνθέτη-πιανίστα Πάνο Γιαμπουλντάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος – Ιστορικός Τέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.