Ένα μουσικό έργο με ποιήματα μελοποιημένα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 συνεχίζονται με την παρουσίαση του έργου του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Λεοντή που αναφέρεται στην περίοδο της επανάστασης, σε μια συναυλία με τίτλο Καντάτα Ελευθερίας στις 9.30 μ.μ. το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Η Καντάτα Ελευθερίας είναι ένα μουσικό έργο γραμμένο σε ποιήματα μελοποιημένα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη. Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε αρχικά σε μικρό δίσκο βινυλίου.

Εκτός από την Καντάτα Ελευθερίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική δραστηριότητα του Χρήστου Λεοντή.

Η συναυλία συνδιοργανώνεται με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στον αίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος». Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Φόρτη. Την αφήγηση κάνουν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή.

Μουσικοί: Μάνος Αβαράκης – Φυσαρμόνικα, Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Λαούτο- Ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Ζαρμπούτης – Μπουζούκι, Τεό Λαζάρου – Μπάσσο, Νεοκλής Νεοφυτίδης – Πιάνο, Αντώνης Παπαγγελής – Κλασική κιθάρα, Βασίλης Ραψανιώτης – Βιολί.

Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς.

Διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά – πλην Κυριακής – από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά  στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού www.patrasculture.gr και το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Share it!