Εκατόν εξήντα πέντε έφηβοι από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας καθώς και από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού θα συνεδριάσουν σε ομάδες και σε ολομέλεια.

Share it!

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων. Ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής και θερμός υποστηρικτής του προγράμματος.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη διεξαγωγή των πενθήμερων εργασιών της Συνόδου στην Αθήνα (Ιούλιος). Μέσα από συζητήσεις με βουλευτές και ειδικούς επιστήμονες, οι 300 μαθητές-εκπρόσωποι καταθέτουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι διαδικτυακές εργασίες της ΚΕ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Εκατόν εξήντα πέντε έφηβοι από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας καθώς και από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού θα συνεδριάσουν σε ομάδες και σε ολομέλεια. Η φετινή θεματικη του προγράμματος είναι «Το Περιβάλλον μου, ο Τόπος μου, ο Κόσμος μου».

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 με την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στην Αίθουσα Γερουσίας και στην οποία θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Περισσότερα για τη Βουλή των Εφήβων στους συνδέσμους: http://www.efivoi.gr & https://foundation.parliament.gr/el/vouli-ton-efivon