Τέχνες, Γράμματα, Πολιτισμός στην Ελλάδα

Τέχνες, Γράμματα, Πολιτισμός στην Ελλάδα

Τίτλος: ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Επιστημονικός κλάδος:
Ιατρική
Κυτταρική, Μοριακή, Γνωσιακή, Μεταφραστική και Κλινική Νευροεπιστήμη

Πανεπιστήμιo:
Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γλώσσα:
Ελληνικά και Αγγλικά

Διάρκεια:
4 εξάμηνα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

https://www.neurosciences.med.uoc.gr/

Περιγραφή

Το ΠΜΣ στις «Νευροεπιστήμες» ξεκίνησε την λειτουργία του το 1994 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κι αναμορφώθηκε το 2002.

Σκοπός της ιδρύσεώς του υπήρξε η υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή εκπαίδευση αποφοίτων Σχολών Υγείας, αλλά και Θετικών κι Ανθρωπιστικών Σχολών, σε θέματα Κυτταρικής, Μοριακής, Γνωσιακής, Μεταφραστικής και Κλινικής Νευροεπιστήμης, οδηγώντας στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εκπαίδευσης (Master Degree) και προετοιμάζοντας τους αποφοίτους για διδακτορικές σπουδές, εξειδικευμένη ερευνητική, κλινική  ή άλλη εργασιακή απασχόληση σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών που άπτονται της μελέτης και θεραπευτικής του νευρικού συστήματος. Το Πρόγραμμα έχει εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 100 φοιτητές (γιατρούς, βιολόγους, ψυχολόγους, φαρμακοποιούς, χημικούς κ.α.), ενώ γιατην ακαδημαϊκή χρονιά (2021-2022) έχουν εισαχθεί 15 νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Μέσω της διετούς, πλήρους απασχόλησης, παρακολούθησης του προγράμματος, οι φοιτητές λαμβάνουν εξειδικευμένες θεωρητικές γνώσεις, αλλά τους παρέχεται κι η δυνατότητα για ερευνητική απασχόληση στα συμμετέχοντα Εργαστήρια και Κλινικές του Προγράμματος, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ιατρική Σχολή, Σχολές Βιολογίας και Ψυχολογίας), στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), αλλά και στα συνεργαζόμενα Ιδρύματα και Πανεπιστήμια της ημεδαπής (Ε.Κ.Π.Α., Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και της αλλοδαπής (Ινστιτούτο Καρολίνσκα-Σουηδία, Πανεπιστήμιο Καίμπριτζ- Ηνωμένο Βασίλειο, Πανεπιστήμιο Δρέσδης-Γερμανία, κ.α.).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες κι αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ή να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Προγράμματος ( υπεύθυνη: κα Τζένη Δοκουμετζίδη, [email protected] ) .

Σχετικά βιβλία

2021-11-19T09:16:27+00:0012 Οκτωβρίου, 2021|Categories: Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα|0 Comments

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Go to Top