Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσαν σήμερα στη Λάρισα την έναρξη της συνεργασίας τους στον τομέα επιμόρφωσης γεωτεχνικών και αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους γεωργικής παραγωγής.  Το ΕΑΠ και η ΑΓΣ ανέπτυξαν  τέσσερα νέα καινοτόμα σύντομα επιμορφωτικά προγράμματα  σε σύγχρονα θέματα γεωργικής ανάπτυξης. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιούνται με την πιστοποιημένη μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΑΠ, ενώ ως προς το εργαστηριακό και πρακτικό τους μέρος θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα και της ΑΓΣ στη Θεσσαλονίκη.

Εκ μέρους του ΕΑΠ, ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Στάθης Ευσταθόπουλος, παρουσίασε το Πανεπιστήμιο, τονίζοντας τον ιδιαίτερο κοινωνικό του ρόλο, αλλά και την πολύ υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει, γεγονός που το κατατάσσει, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις, στην πρώτη πεντάδα των Ανοικτών Πανεπιστημίων παγκοσμίως. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και τη στήριξή του στην όλη προσπάθεια.

Εκ μέρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Διευθυντής του Perrotis College, κ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, υποστήριξε την ανάγκη για συνεχόμενη εκπαίδευση  του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, τονίζοντας τη δραματική θέση της Ελλάδας (26η) έναντι των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης σε απόδοση αγροτικής παραγωγής. Επίσης, δικαιολόγησε την επιλογή της πόλης της Λάρισας για την παρουσίαση των καινοτόμων επιμορφωτικών προγραμμάτων, ως το κέντρο της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας.

Τέλος, τη Συνέντευξη χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας  κος Βασίλης Πινακάς, ο οποίος δήλωσε πως η Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου του Θεσσαλικού κάμπου.

Share This Story, Choose Your Platform!